Zárt kapuk mögött rendezik a pozsonyi pótselejtezőt is


A Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) döntése szerint nézők nélkül rendezik a Szlovákia-Írország mérkőzést.

A szlovák szövetség végrehajtó bizottsága kedden hozta meg a döntést, miszerint zárt kapuk mögött rendezik meg a Nemzetek Ligája playoff mérkőzését, vagyis az Európa-bajnoki pótselejtezőt. A Szlovákia-Írország mérkőzésre március 26-án 20:45-től kerül sor Pozsonyban a Nemzeti Futballstadionban.

A koronavírusos megbetegedések miatt Szlovákiában hétfő koraeste két hétre betiltották a sport- és kulturális eseményeket. Ezek után nem meglepő, hogy a válogatott meccsét is érintik az óvintézkedések. A Szlovák Labdarúgó-szövetség az UEFA-val és az ír szövetséggel is konzultált a döntés meghozatala előtt.

Slovenský futbalový zväz

Na zasadnutí výkonného výboru SFZ, ktoré sa konalo dnes (v utorok 10... . marca) v sídle SFZ v Bratislave, sa rozhodovalo o osude barážového zápasu o postup na ME Slovensko - Írsko bit.ly/irsko_divaci

Akik már megvették jegyüket a mérkőzésre, természetesen visszakapják annak árát. Ennek folyamatáról a szövetség weboldalán tájékozódhatnak.

Érdekes kérdés, hogy mi lesz a szlovák válogatott Olaszországban légióskodó játékosainak sorsa. Denis Vavro a római Lazio, Milan Škriniar a milánói Inter, Norbert Gyömbér a Perugia Calcio, Stanislav Lobotka a Napoli, Juraj Kucka a Parma játékosa. Marek Hamšík pedig a kínai Dalian Yifangnál rúgja a labdát.

Betiltották a sporteseményeket Szlovákiában

A portál a Szlovák Köztársaság Hírügynökségének (TASR) információja nyomán számolt be a rendelkezésről. Peter Pellegrini kormányfő a válságstáb több órás ülése után jelentette be, hogy keddtől az összes határátkelőhelyen megelőző jellegű ellenőrzéseket tartanak. Emellett ugyancsak keddtől minden olyan személynek, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából vagy Iránból tér vissza, 14 napra karanténba kell vonulnia.

 

Jelen állás szerint csakugyan nézők nélkül rendezik majd meg a Bulgária-Magyarország pótselejtezőt is. A Magyar Labdarúgó Szövetség Twitter-oldala hétfőn arról számolt be, hogy a bolgár kormány döntése értelmében az országban meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játszanak minden mérkőzést, ennek pedig hatálya alá esik ez az összecsapás is. Az MLSZ ugyanakkor hozzáteszi: a március 26-i időpontig a bolgár kormány bármikor módosíthatja döntését.

A bolgárok elleni találkozót a Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban magyar idő szerint 20:45-kor rendezik, találkozóra már minden vendégbelépő gazdára talált – írja az MTI.

MLSZ on Twitter

 

 

A rovat legfrissebb hírei