Koronavírus: Nem fognak kezet a játékosok a bíróval Szlovákiában


A Fortuna Ligát szervező szlovákiai Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) több óvintézkedést is meghozott.

Betiltották a sporteseményeket Szlovákiában

A portál a Szlovák Köztársaság Hírügynökségének (TASR) információja nyomán számolt be a rendelkezésről. Peter Pellegrini kormányfő a válságstáb több órás ülése után jelentette be, hogy keddtől az összes határátkelőhelyen megelőző jellegű ellenőrzéseket tartanak. Emellett ugyancsak keddtől minden olyan személynek, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából vagy Iránból tér vissza, 14 napra karanténba kell vonulnia.

A koronavírusos (COVID-19) megbetegedések miatt néhány óvintézkedést vezetnek be az élvonalbeli bajnokság szervezői, amelyek elsősorban a játékosok, játékvezetők és szurkolók érintkezéseit érintik. 

"Figyelemmel kísérjük a koronavírus terjedésének jelenlegi helyzetét, és elfogadjuk az illetékes hatóságok előírásait. Óvintézkedéseket vezettünk be, amelyekről folyamatosan a nyilvánosságot is értesítjük. Már rendelkezünk információkkal az egyes városok intézkedéseiről, jelenleg pedig a központi válságkezelők döntéseire várunk, amelyekre azonnal reagálni fogunk" – nyilatkozta Ivan Kozák, az ÚLK elnöke.

A Fortuna Liga mérkőzései egyelőre zavartalan ütemben és körülmények között kerülnek megrendezésre, de a zárt kapus meccsek lehetősége is fenyeget. "Az illetékes szervek döntésétől függ minden. A helyzet percről percre is változhat. Mi elfogadjuk az előírásokat és maximálisan együttműködünk" – tette hozzá Kozák.

A bajnokság szervezői kérik a klubokat, hogy tartsák be a következő intézkedéseket:

  • kizárni az egyes csapatok játékosai és a játékvezetők közti interakciókat a mérkőzések előtti kézfogások formájában
  • a lehető legnagyobb mértékben korlátozni a játékosok érintkezését a gólok vagy a kivédett büntetők után
  • a lehető legnagyobb mértékben korlátozni a játékosok és szurkolók érintkezését a mérkőzések után (szelfik készítése, kézfogások, aláírások osztása)
  • a lehető legnagyobb mértékben korlátozni a játékosok, beleértve az ifjúsági csapatok utazását is az olyan országokba, amelyekben elterjedt a koronavírus
  • a lehető legnagyobb mértékben korlátozni azon próbajátékosok számát, akik olyan országból érkeznének, amelyekben elterjedt a koronavírus
  • biztosítani, hogy minden játékos saját kulacsból igyon (a számával megjelölve) az edzéseken és a mérkőzéseken is
  • betartani a higiéniai intézkedéseket, melyeket a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) egészségügyi vezetője, MUDr. Pavel Malovič küldött szét

Security Check Required

(null)

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei