Alaposan ráijesztettek ellenfelükre a szerdahelyi lányok


A HC DAC Dunaszerdahely szombat délután Csehországban, Olmützben (Olomouc) vendégeskedett.

A mérkőzést esélyeshez méltón a hazaiak kezdték jobban, 2-0 után Brunczvik Fanni révén született meg az első szerdahelyi gól. Sajnos sokat kellett várni a következőre, Bízik Boglárka 7-1-nél talált be legközelebb. Az első félidőben a kialakult nagyobb különbség 9-7-nél csökkent a legkisebbre, de végül 16-8-nál pihenhettek meg a játékosok.

A második játékrész elején megpróbálta a lehetetlent a DAC. Az első gól Lelkes Lilláé volt, majd Bízik is betalált, gyorsan elkezdett fogyni az olmütziek előnye. 18-15 és 19-16 is volt az állás, de ilyenkor a hazaiak rendre magasabb fokozatba kapcsoltak. A sárga-kék lányok viszont 25-18-nál sem adták fel, ennek köszönhetően 25-22-nél már időt is kért az DHK Olomouc edzője. 27-25-re ezek után is sikerült felzárkózniuk Mészáros Rékaéknak. Az utolsó bő három perc így tartogatott még izgalmakat a meccsen. A vendégek csapatkapitánya, Straka Mária találata után már csak egy gól volt a csehek előnye. A Zora következő támadásánál hiába védett Oláh Bella, a játékvezetők büntetőt ítéltek és ki is állították Lelkes Lillát. A végén ennélfogva hiába küzdöttek a csallóközi lányok, végül 29-27-es vereséget szenvedtek.

A két csapat októberben mérkőzött meg Dunaszerdahelyen, akkor az olmützi hölgyek 25-26-ra nyertek. Kozma Dominikáék most sem vallottak szégyent a győzelmükkel a tabella ötödik helyére előrelépő ellenfelükkel szemben.

MOL Liga, 19. forduló:

DHK Zora Olomouc-HC DAC Dunaszerdahely 29-27 (16-8)
Olmütz, v.: Friedel, Kučerka

Hazai gólszerzők: Fryčáková 4, Gajdošíková 1, Jansová 5, Kapsová 2, Kašpárková 4, Krajčovičová 1, Patrnčiaková 6, Salčáková 4, Závišková 1
Vendég gólszerzők:
Lelkes Lilla 2, Bízik Boglárka 12, Kozma Dominika 2, Brunczvik Fanni 4, Mészáros Réka 3, Straka Mária 2, Rajnohová Monika 1, Bugár Cintia 1

Szoros meccsen maradtak alul a szerdahelyi kézisek

A dunaszerdahelyi női csapat Zora Olomoucot fogadta vasárnap. A mérkőzés az első perctől kiegyenlített játékot hozott, az elején a hazaiak vezettek 1-1 góllal, de a félidő végére már a cseheknél volt az előny, 13-14 volt az állás. A szünet után sikerült három góllal is meglépniük a vendégeknek, de Bízik Boglárkáék folyamatosan újra kiegyenlítették az eredményt.

Fotó: facebook.com/mskds; Lelkes Ernő

A rovat legfrissebb hírei