Gombos búcsúzott az Australian Openen


A felvidéki teniszező a főtábla első mérkőzésén vereséget szenvedett.

Gombos Norbert jól kezdte a spanyol Davidovich Fokina elleni találkozót, az első szettet ha nehezen is, de megnyerte. A világranglista 88. helyén álló hispán a második játszmát hozva egyenlíteni tudott. Ekkor már közel másfél órája játszottak a teniszezők.

A harmadik szett ismét a nádszegi teniszezőé volt, kétszer is elvette ellenfele adogatását és 6-2-re nyerte azt. A negyedik játszma roppant kiegyensúlyozott volt, de Davidovichnak sikerült brékelnie, így 6-3-mal újra egalizálta az állást. A végére talán kissé elfáradt Gombos, aki első két nyitását is elvesztette, így a spanyol egy magabiztos ötödik szettel búcsúztatta a szlovák színekben versenyző sportolót. A mérkőzés 3 óráig és 6 percig tartott.

Australian Open, 1. forduló:

Alejandro Davidovich Fokina-Gombos Norbert 4-6, 6-4, 2-6, 6-3, 6-2

Nádszegi főtáblás az Australian Openen

Ahogy arról korábban írtunk , Gombos az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjében elsőként egy argentin ellenfelet győzött le. A második fordulóban az olasz Marcorat 6-2, 6-4-re verte. Ezek után következett a világranglistán a 240. helyen álló szerb Peđa Krstin. A nádszegi származású teniszező már a második játékban elvette ellenfele adogatását és első szettlabdáját beütve 6-3-mal indította a mérkőzést.

Fotó: facebook.com/Norbert.Gombos.Official

A rovat legfrissebb hírei