Felemás nagykaposi szereplés


A nagykaposiak felemásan szerepeltek Zólyom mellett

Két második hely után (2022, 2023) elsőséget ünnepelhetett Fleischer Bertalan a szlovák szövetség által szervezett országos úszós sporthorgászbajnokság veterán (65 év felettiek) kategóriájában.

A 7. alkalommal megrendezett seregszemlén a Nagykaposi Maros Mix Tubertini versenyzője a háromnapos viadal két versenynapján kitűnő teljesítményt nyújtva érdemelte ki a bajnoki címet. Hat versenytársa közül egyik napon sem tudta őt senki megelőzni.

„Magam sem gondoltam arra, hogy ilyen jól szerepelek majd. Titokban azért megfordult a fejemben, hogy akár a legjobb is lehetek. Ezen a versenyen végre minden összejött, a taktikától kezdve az időjáráson át a szerencséig. Köszönetet kell mondjak csapattársaimnak Vernárszky Gyulának és Petőcz Károlynak, hogy önzetlenül támogattak, akkor is, amikor nekik nem úgy sikerült, ahogyan ők azt eltervezték” – nyilatkozta az Új Szónak Fleischer.

Vernárszky nem sokkal maradt le a dobogóról. Az első napi versenyen a 3. helyet szerezte meg, a következőn viszont csak 4. lett, ami az összetettben szintén egy 4. helyezést eredményezett. Szereplését röviden így értékelte: „Többet vártam magamtól, s kissé csalódott is vagyok. Mindent megtettem a versenyre való felkészüléskor, de ezek szerint valahol hibát követtem el, amit otthon ki kell majd kollégáimmal együtt elemezni. Lehet, hogy csak apróságokon múlt egy jobb eredmény elérése... ”

Nem volt több szerencséje a masters kategóriában (55–65 évesek) induló Petőcz Károlynak sem. A 13 versenyző közül az első nap végeztével az utolsó előtti helyen állt, ám a másodikon nagyot javítva 5. lett, viszont összességében ez is csak a 9. helyre volt elegendő. „Nagyon elszomorítóan szerepeltem. Ez az eddigi legrosszabb helyezésem. Csak sejteni vélem, hol követhettem el hibákat. Vissza kell pörgetni az eseményeket, és meg kell találni a hibákat jelentő pillanatokat” – jelentette ki Petőcz.

Ebben a kategóriában mindkét napon a komáromi Mónosi Ferenc volt a legjobb.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei