2025-ben Dunaszerdahelyen is lesz foci-EB


2025. június 11. és 28. között nyolc szlovákiai városban, köztük Dunaszerdahelyen kerül sor az U21-es labdarúgó Európa-bajnokságra

Fotó: dunstreda.sk

A városvezetés megkezdte a felkészülést. A városháza weboldala arról számolt be, hogy a szervezők és a város, valamint helyi intézmények képviselői találkoztak a városi hivatalban, ahol Puha György alpolgármester vezetésével elsősorban a mobilitás és a biztonság kérdéseivel foglalkoztak. Ezt a találkozót a jövőben további tárgyalások követik, melyekre szükség van a kontinens második legnagyobb labdarúgó seregszemléjének lebonyolítására való felkészüléshez.

“Mindkét fél egyetértett abban, hogy az együttműködés kezdeti szakaszában tevékenységüket elsősorban a rendezvény népszerűsítésére összpontosítják, hiszen nemcsak a hazai, hanem a külföldi szurkolók hatékony tájékoztatása elengedhetetlen a kontinensviadal sikeréhez” – írja a dunstreda.sk.

A jövő évi U21-es Eb-n 16 csapat vesz részt, összesen 31 mérkőzést játszanak ebből négyet a dunaszerdaheyi MOL Arénában. A négy meccs egyike egy negyeddöntő lesz. A hét másik város, ahol az Eb-mérkőzéseket játsszák: Pozsony, Nagyszombat, Nyitra, Zsolna, Trencsén, Eperjes és Kassa.

Szlovákia alanyi jogon, rendezőként vesz részt a tornán, rajtuk kívül pedig a holland válogatott is kijutott már. Becslések szerint 300 ezer látogatója is lehet összesen az Eb-meccseknek. Decemberben sorsolják a csoportokat, azután derülhet ki, mely csapatok látogathatnak el Dunaszerdahelyre.

forrás: parameter.sk


A rovat legfrissebb hírei