A DAC csapatkapitánya is bekerült a szezon álomcsapatába


A Niké Liga szombati zárófordulóját követően egy ünnepélyes gálaest keretein belül a szezon legjobbjait és a bajnokság álomcsapatát is kihirdették

Fotó: Nikeliga.sk

Vasárnap este egy ünnepélyes gálaest keretein került megrendezésre a Niké Liga év végi ünnepélyes gálaestje, melyen az év legjobb játékosát, edzőjét, játékvezetőjét és a szezon felfedezettjét, valamint a szezon álomcsapatát is kihirdették.

A gálaesten a Slovan játékosai taroltak, hiszen a pozsonyi együttes sorozatban hatodszor nyerte meg a bajnokságot, ráadásul nagy fölénnyel lett bajnok.

A szakemberek döntése alapján a bajnokság legjobbjának Juraj Kuckát választották meg, megelőzve csapattársát Tigran Barseghyan-t, valamint a besztercebányai gólvágót, Róbert Polievkát.

Az év vezetőedzője a Slovan sikeredzője Vladimír Weiss lett, míg a szezon felfedezettjét is a pozsonyiak adták Nino Marcelli személyében, a 18 esztendős tehetség első idényében 10 gólig jutott.

A szezon legjobb játékvezetője nagy fölénnyel Ivan Kružliak lett, aki 44 szavazatot kapott. A szurkolók voksai alapján a Szurkolók Díját is Juraj Kucka nyerte meg, aki a szavazatok 42 százalékát szerezte meg, a második helyen a nagyszombati Spartak játékosa Michal Ďuriš végzett, míg a harmadik helyet Robert Polievka szerezte meg. A szezon legsportszerűbb csapatának járó díjat a Zsolna nyerte el.

A Ligás Klubok Uniója tavaly megnyitotta a Hírességek Csarnokát, amelyet a független szlovák bajnokság 30. évfordulója alkalmából hoztak létre tavaly. Idén a játékosok kategóriájában a 2018-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt 35 esztendős Juraj Halenár került be, míg az edzők kategóriájában Dušan Galis került a Hírességek Csarnokába idén.

A szezon legjobbjaiból összeállított álomtizenegyben négy Slovan játékos került be, a nagyszombati Spartak három játékos delegál a szezon álomcsapatában, míg a DAC, Trencsén, Zólyombrézó és Besztercebánya 1-1 játékosa került a szezon álomcsapatába.

A dunaszerdahelyi DAC remek szezont futó csapatkapitánya Yhoan Adzouana került be a dunaszerdahelyi együttesből a szezon legjobbjai közé.

Juraj Kucka mögött csapattársa Tigran Barseghyan, valamint a DAC kapitánya Yhoan Andzouana és a Besztercebánya támadója Róbert Polievka kapta a legtöbb szavazatot.

A Niké Liga 2023/2024-as idényének álomcsapata:

Dominik Takáč (Nagyszombat, 7 szavazat) - Matúš Kmeť (Trencsén, 5 szavazat), Kenan Bajrič (Slovan, 10 szavazat), Guram Kashia (Slovan, 17 szavazat), Yhoan Andzouana (DAC, 18 szavazat) - Peter Kováčik (Zólyombrézó, 11 szavazat), Juraj Kucka (Slovan, 25 szavazat), Adrian Zeljkovič (Nagyszombat, 9 szavazat), Tigran Barseghyan (Slovan, 24 szavazat) - Róbert Polievka (Besztercebánya, 18 szavazat), Michal Ďuriš (Nagyszombat, 13 szavazat)

A gálaest további díjazottjai:


A legjobb játékos: Juraj Kucka (Slovan)
A legjobb edző: id. Vladimír Weiss (Slovan)
A Niké Liga gólkirályai: Róbert Polievka (Besztercebánya) és Tigran Barseghyan (Slovan) 13 góllal
Szurkolók díja: Juraj Kucka (Slovan)
Az idény felfedezettje: Nino Marcelli (Slovan)
Fair-play díj: Zsolna
A legjobb játékvezető: Ivan Kružliak, Ján Pozor (partjelző)

Forrás: szurkolo.sk


A rovat legfrissebb hírei