Ötezer euróra büntették a Slovant


A Szlovák Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottsága nyilvánosságra hozta az elmúlt forduló után kirótt büntetéseket.

A szövetség a weboldalán hozta nyilvánosságra a hivatalos jelentéseket.

A DAC-ot és a nagymihályi Zemplínt is megrovásban részesítették, mivel a két csapat szombati bajnokija alatt a szurkolók pirotechnikai eszközöket juttattak be a stadionba, azokat használták, valamint néhány műanyag pohár is a pályára repült. A figyelmeztetés a nem megfelelő rendezői biztosítás miatt jár.

A nagyszombati Spartak 500 eurós büntetést kapott, mivel szurkolói vurgális bekiabálásokkal zavarták a mérkőzést, pirotechnikai eszközöket használtak és megrongálták a stadion szociális helyiségeit. Továbbá meg kell téríteniük az okozott károkat. A Nagyszombatot a Trencsén látta vendégül ideiglenes otthonában a Zsolna pályáján. Ennek kapcsán a Fegyelmi Bizottság a trencsénieket is kéri, hogy mutassák be a károk megtérítéséről szóló dokumentumokat.

Végezetül a pozsonyi Slovan jön a sorban, amely az aranyosmaróti ViOn otthonában játszott. A fővárosiak szurkolói a vulgáris bekiabálások mellett alapvető jogokat és a szabadságot elnyomó mozgalmakat is progagáltak. Ezért az szövetség 5 000 eurós büntetéssel súlytotta az égszínkékeket.

Fotó: facebook.com/SKSlovanBratislava1919

 

A rovat legfrissebb hírei