Vida Kristopher: Fogunk kapni egy kicsit a kihagyott helyzetekért


A Dunaszerdahely-Nyitra mérkőzés után Vida Kristophert és Vida Mátét kérdezték az újságírók.

A DAC hazai pályán 1-0-ra győzte le a Nyitrát szombaton. A mérkőzésen szinte minden szerdahelyi játékos lőhetett volna gólt. Vida Máténak is volt 1-2 ígéretes próbálkozása. "Örülök, hogy helyzetbe tudok kerülni a szűrő pozícióból. Legutóbb itthon bement, most nem, de hála Istennek nyertünk, így nem volt jelentősége. A csapat teljesítménye rendben volt, így boldog vagyok. A heti edzésmunkánkon meglátszott a múlt heti vereség. Túl sok jót erről nem tudok mondani, minden nap azt vártuk már, hogy jöjjön a bajnoki. Így már könnyebb lesz készülni a Slovan elleni rangadóra. Ott bármi lehet, háromesélyes meccs lesz, úgyhogy most már bizakodóak vagyunk" – beszélt a nagymihály elleni vereségről és a következő pozsonyi összecsapásról is a magyar válogatott középpályás.

A Trencsén ellen eredményes játékos elmondta, hogy csak rajtuk múlott, hogy nem lőttek öt vagy hat gólt, míg az ellenfélnek csak egy komoly helyzete volt, az is a sárga-kékek hibájának volt köszönhető, így megérdemelt a győzelmük. Hasonlóan vélekedett erről Vida Kristopher is. "Úgy gondolom, hogy egy jó meccs volt. Személy szerint nekem is jól sikerült a játék, egyedül az volt a gond, hogy nem sikerült gólra váltani a helyzeteket. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy már nem adtunk esélyt nekik. Kézben tartottuk a meccset és ma elég volt ez az 1-0 is. Nagyon fontos volt ez" – kezdte a hét gólnál járó támadó.

A csatár szerint az volt a céljuk, hogy mindenképp megnyerjék a mérkőzést, nem is volt feltétlen fontos, hogy mennyi a különbség, hiszen bennük volt a találkozó előtt, hogy javítsanak. Talán ez miatt is maradt ki sok helyzet, mivel a túlzott akarás miatt elkapkodták a lehetőségeket a kapu előtt, amiért vélhetően majd meg is kapják a magukét Peter Hyballától. "Ilyenkor a meccs után mindig mond pár szót a pályán. Most teljesen elégedett volt az 1-0-val, az volt most a legfontosabb, hogy ez meglegyen. Nyilván holnap és a jövő héten viszont kapni fogunk egy kicsit érte, hogy nem mentek be a lövések. De úgy gondolom, hogy ahogy kialakítottuk a helyzeteket az már pozitívum volt, hiszen azt jól csináltuk, egyedül annyi a negatív oldal, hogy lehetett volna 4-5 is" – zárta Kristopher, akinek csak annyit tudtunk mondani, hogy reméljük Pozsonyban majd bemennek. "Így legyen" – köszönt el mosolyogva a támadó.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei