Kihagyott egy tizenegyest, de így is győzött a DAC


Eric Davis büntetőt hibázott, de így is győzni tudott a Dunaszerdahely.

A DAC ingyenes forralt borral és néhány támogatójának köszönhetően nyereményjátékokkal is kedveskedett szurkolóinak a hideg szombat délutánon. A csapatból hiányzott az ismert okok miatt Kalmár és Koštrna is, valamint Kružliak sem volt a keretben, mivel pénteken megsérült (valami becsípődött a gerincében és az infúziók sem segítettek rajta), így Eric Davis volt a csapatkapitány.

A dunaszerdahelyiek alaposan bekezdtek és próbáltak nagy tempóban focizni. Jöttek is sorra a helyzetek, de az első percben Divković próbálkozását védte Šípoš kapus, majd Ronan és Vida Kristopher is fölé lőtt ígéretes helyzetben. A sárga-kékek elsősorban a bal oldalról indítottak veszélyes támadásokat. A 26. percben Gatarič lépett ki egy hosszú indítással Beskorovainyi mellett, majd lőtt, de a kifutó Jedlička nagyot védett. A tempó ez után kissé alábbhagyott és már csak Divković 44. percben leadott lövését érdemes megemlíteni, amit az ellenfél kapusa védett.

A félidőben úgy tűnt a DAC melegedett fel jobban, újra nekiugrottak riválisuknak és sorra jöttek a lövések. A legközelebb Divković járt a gólhoz, a 47. percben egy szöglet után lőtt a hosszú oldalon, de Šípoš nagy bravúrral kiütötte a labdát. Ez után nem sokkal Fábry lőtt középről és közelről, de a kapus újra a helyén volt. Vida Máté kísérleténél újra ez volt a forgatókönyv. Az 58. percben Ramirez buktatása után tizenegyest ítélt a játékvezető, de Davis lövését szépen védte Šípoš.

Szűk tíz perccel később Ronan keresztpassza után Divković vette át szépen a labdát, majd a mégszebben a kapuba lőtt. Megszerezte a vezetést a Dunaszerdahely!

A 71. percben Fábry kényszerítőzött Vida Kristopherrel, majd lőtt, de a játékszer elkerülte a kaput. Bár helyzetek még akadtak bőven, gól már nem született, így szoros győzelemmel javított a múlt heti vereségen a DAC!

Fortuna Liga, 17. forduló:

FC DAC 1904-FC Nitra 1-0 (0-0)
MOL Aréna, 7 189 néző, v.: Kráľovič
Gólszerzők: Divković (67.)

DAC: Jedlička - Blackman, Oravec, Beskorovainyi, Davis - Vida Máté, Ronan, Fábry (Šimčák 89.) - Divković, Ramirez, Vida Kristopher
Nyitra: Šípoš - Kuník (Dubeň 46.), Farkaš, Podhorin - Bilovský, Faško - Fabiš, Gatarić (Štefanec71.), Magda - Ristovski, Chobot (Šefčík 61.)

Fotó: facebook.com/sportnaplo

A rovat legfrissebb hírei