Felvidéki gól a Délvidéken


Almási László megszerezte első gólját Eszéken

Mint arról beszámoltunk a téli átigazolási időszakban a cseh Baník Ostrava kölcsönadta csallóközi támadóját Almási Lászlót a horvát élvonalban szereplő Eszék csapatának. A 24 esztendős gólerős támadó az előző fordulóban kezdőként debütálhatott a horvát bajnokság negyedik helyén álló gárdában. Az NK Istra otthonában végig a pályán volt a csallóközi támadó, de akkor még nem jött össze a gólszerzés.

A hétvégén hazai pályán is bemutatkozhatott az Eszék csapatában, Almási a félidőben csereként lépett pályára.nA 24 esztendős szlovák válogatott támadó a 72. percben pedig megszerezte első gólját a horvát bajnokságban és Eszéken, ezzel beállítva a 3-0-ás végeredményt.

Almási 2021 júliusában igazolt a cseh Ostrava együtteséhez a Rózsahegy együttesétől. A 24 esztendős szlovák válogatott támadó első szezonjában a cseh Fortuna Ligában 32 mérkőzésen 16 gólt szerzett, ezzel a góllövőlista harmadik helyén végzett. Ezt követően több sérülés is hátráltatta, de összességében eddig 75 mérkőzésen lépett pályára az Ostrava színeiben, és 25 gólt szerzett.  A 9-szeres szlovák válogatott támadó korábban megfordult a Szenice és DAC utánpótlásában is, de volt a Somorja, Pozsonyligetfalu, Rózsahegy és Ahmat Groznyj játékosa is.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei