A felvidéki támadó Eszéken folytatja


A horvát labdarúgó-bajnokság negyedik helyén álló Eszék (NK Osijek) csallóközi támadóval erősített

A horvát élvonalban tölti a szezon hátralévő részét a gólerős csallóközi támadó Almási László, aki a horvát élvonalbeli bajnokság negyedik helyén álló Eszék csapatához került kölcsönbe. A 24 esztendős támadó a cseh Baník Ostrava csapatától igazolt a horvát együtteshez. A horvát gárdának opciós joga is lesz végleg szerződtetni a csallóközi támadót. Almási akár a hétvégi NK Istra elleni idegenbeli bajnokin már bemutatkozhat új csapatában.

„Az első benyomások nagyon jók! Lenyűgözőnek tűnik számomra a stadion ezekkel a pályákkal és létesítményekkel, az egyik legszebb Horvátországban. Nagyon kellemesen megvagyok lepve! Minden fantasztikus, mi mást mondhatnék most, mint azt, hogy alig várom, hogy gólokat szerezhessek, és ennek a családnak a része lehessek” – mondta a fiatal csallóközi támadó a szerződés aláírását követően.

Almási 2021 júliusában igazolt a cseh Ostrava együtteséhez a Rózsahegytől. A 24 esztendős szlovák válogatott támadó első szezonjában a cseh Fortuna Ligában 32 mérkőzésen 16 gólt szerzett, ezzel a góllövőlista harmadik helyén végzett.

Ezt követően több sérülés is hátráltatta, de összeségében eddig 75 mérkőzésen lépett pályára az Ostrava színeiben és 25 gólt szerzett. A jelenleg is futó idényben 15 bajnokin csupán egyetlen gólt szerzett. A 9-szeres szlovák válogatott támadó korábban megfordult a Szenice és DAC utánpótlásában is, de volt a Somorja, Pozsonyligetfalu, Rózsahegy és Ahmat Groznyj játékosa is.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei