Xisco Muňoz elégedett


A DAC spanyol vezetőedzője Xisco Muňoz elégedetten értékelte csapata ausztriai vereségét

A téli felkészülési időszak második mérkőzésén háromgólos vereséget szenvedett a DAC a 24-szeres osztrák bajnok Austria Wien otthonában. A találkozót követően a DAC spanyol mestere Xisco Muňoz értékelte a látottakat.

„Kiváló meccsen vagyunk túl, sok fontos információt kaptunk. Az első hatvan percben sikerült megvalósítanunk az eltervezett dolgokat. A csapat jó úton halad, folytatjuk az eddigi ötletek gyakorlását. Megvoltak a helyzeteink a gólszerzésre és talán egy piros lap is elmaradt az ellenfélnél, de egy előkészületi mérkőzésről beszélünk, ott ez is belefér. Az utolsó félórában tíz új játékossal futballoztunk, akikkel türelmesnek kell lennünk, de egyébként jó benyomást keltettek.” - kezdte értékelést Xisco Muňoz a DAC vezetőedzője.

A 43 esztendős spanyol vezetőedző elmondta a fiatal akadémistáknak még szokniuk kell az iramot, de az eredmény nem volt annyira fontos ezen a mérkőzésen. A DAC vezetőedzője továbbá kiemelte feladatuk az, hogy minden fiatal tehetségnek lehetőséget biztosítsanak a bizonyításra.

„A fiataloknak hozzá kell szokniuk a felnőtt labdarúgás iramához. A végeredmény annyira nem volt ma fontos, inkább az, amit az első hatvan-hatvanöt percben mutattunk és hogy a fiatalokat igyekeztünk bedobni a profi labdarúgás világába. Az a feladatunk, hogy az akadémistáinknak is lehetőséget biztosítsunk.” - nyilatkozta Xisco Muňoz a bécsi Austria elleni találkozót követően.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei