Muňoz elégedett a hozzáállással


Így látták a vezetőedzők a szombati felkészülési találkozót

Első felkészülési mérkőzését játszotta szombaton a dunaszerdahelyi DAC az osztrák Bundesliga negyedik helyezettje a TSV Hartberg ellen. A sárga-kékek a próbajátékon szereplő észt Oliver Jürgens góljával győztek.

A DAC spanyol vezetőedzője, Xisco Muñoz elégedett volt csapata játékával az első felkészülési mérkőzésen.

„Ahhoz képest, hogy ez volt az első meccsünk, remekül teljesítettünk. Egy fontos erőfelmérőt abszolváltunk egy minőségi csapattal szemben. Tudjuk, mire képesek a labdával és remekül csinálják az átmeneteket. Nagyon elégedett vagyok a játékosokkal, taktikailag remekül helyt álltak. A legfontosabb azonban a hozzáállásuk volt. Az első félidőben kiválóan támadták le magasan az ellenfelet, amit a legutóbbi két hét során gyakoroltunk. A második játékrész is kiváló volt, hiszen olyan srácok is lehetőséget kaptak, akik még soha nem játszottak együtt. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, mindig fontos a győzelem. A srácok remek hozzáállást mutattak és annak külön örülünk, hogy az akadémiánk néhány labdarúgója is szerepet kapott. Megmutathatták, milyen kemény munka áll mögöttük. Kellemes érzés, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset. A hét folyamán kőkemény terhelést kaptak a srácok, a mérkőzés előtt picit aggódtunk is, hogyan reagál a szervezetük. A hozzáállásuk és a testreakciójuk is kiváló volt. Ez jó, mert ki tudjuk értékelni a helyzetet és növelni a megterhelést. Az elkövetkező napokban az erőnlétünkön és a taktikai dolgokon is dolgozni fogunk. A jövőheti meccsig szeretnénk a támadásokban néhány elemet gyakorolni és megtalálni az egyensúlyt, ami nagyon fontos. Egy olyan csapatot akarok látni, amely a labdával és labda nélkül is erős. Ha ilyen csapatot akarunk építeni, akkor ellenállóbban kell nekivágnunk a bajnoki küzdelmeknek.”

Az ellenfél edzője Markus Schopp is értékelte a látottakat: „A mérkőzés egy jó erőfelmérő volt számunkra, egy erős ellenféllel szemben. Főleg az első félidőben akadozott a játékunk, nem küzdöttünk eléggé, de jó csapat a Dunaszerdahely, sok minőségi és erős futballistával. Sokat tanultunk az összecsapásból. Mivel volt néhány sérültünk, meg kellett kevernünk a felállítást, plusz több fiatal labdarúgónak is lehetőséget adtunk. Ők még nincsenek ezen a szinten, de több fontos dolgot is tanultunk a mérkőzésből, főleg az egyes fiatal futballisták karakteréről. A második játékrészben sokkal jobban teljesítettünk. Szeretnénk fejlődni, egyes játékosoknak segíteni a jobbá válásban. Az első félidő egy hatalmas tanulópénz volt e folyamat útján.”

Forrás: dac1904.sk


A rovat legfrissebb hírei