Ismert a magyarok és a szlovákok pótselejtezős menetrendje is


A magyar válogatott Bulgáriában kezd és siker esetén a Puskás Arénában folytathatja.

Ahogy arról korábban írtunk, a magyar válogatott számára több ellenfél is benne volt a kalapban, ami a korábbi pótselejtezőket felváltó Nemzetek Ligája playoffot illeti. A péntek délben kezdődő sorsoláson a Görögország Európa-bajnok csatára Angelos Charisteas húzta a golyókat.

Gyorsan eldőlt, hogy a C-divízióból Bulgária, Magyarország és Románia csatlakozik Izlandhoz az A-jelű ligában, így ki is alakultak a párosítások. Ez után a döntők pályaválasztóit is kisorsolták, így létrejött a Nemzetek Ligája playoffjának pontos programja:

2020. március 26.:

A-divízió:
Izland-Románia
Bulgária-Magyarország

B-divízió:
Bosznia-Hercegovina-Észak-Írország
Szlovákia-Írország

C-divízió:
Skócia-Izrael
Norvégia-Szerbia

D-divízió:
Grúzia-Fehéroroszország
Észak-Macedónia-Koszovó

A döntőket 2020. március 31-én rendezik. A pályaválasztók a bolgár-román, a bosnyák-északír, a norvég-szerb és a grúz-fehérorosz párharcok győztesei lesznek. A magyar válogatott így egy siker esetén hazai pályán vívhatja ki az Eb-részvételt, a szlovákoknak viszont idegenben kell majd adott esetben küzdeniük.

Az Európa-bajnokságra már kijutott csapatok: Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna, Wales

Az Eb 2020. június 12-én kezdődik Rómában, a döntőt pedig 2020. július 12-én rendezik Londonban a Wembley Stadionban.

A Nemzetek Ligája rájátszásának sorsolása után az Európa-bajnokság kapcsán is húztak még gömböket.

Minden csoportnak két házigazdája lesz. A rendező országok válogatottjai otthon játszhatják csoportmeccseiket. Abban az esetben ha a két rendező közül csak az egyik jutott ki egyenes ágon a tornára, akkor ő mindhárom mérkőzését hazai pályán játszhatja le, tehát ők fogadják majd a másik rendezőt is. Ha mindkét válogatott a selejtezőből jutott ki, akkor sorsolással dől el ki szerepelhet háromszor és ki kétszer a saját közönsége előtt. Ez az eset a B-csoportban állt fenn és a sorsolás Dániának kedvezett az oroszokkal szemben.

Eldőlt az is, hogy a Nemzetek Ligája rájátszásában szereplő ágak közül a rendező országok osztályainak továbbjutói hová kerülnek. A C-divízió, vagyis a skótok ágánál egyértelmű volt a D-jelű négyes, míg a B esetében az írek miatt az E-csoport. Így ha a szlovákok megtréfálják Írországot majd a döntőt is megnyerik, a spanyolokkal kerülnek egy csoportba.

Az A-liga esetében Magyarország és Románia is rendező, így kihúztak a priorizált csoportot, ez pedig a budapesti és müncheni E lett. Így abban az esetben ha Magyarország, Izland vagy Bulgária nyeri a rájátszást ebben a kvartettben küzd majd az Eb-n, míg ha Románia győzne, átkerülne a bukaresti C-csoportba. A D-divízió csapatai közül nincs rendező, így ez őket nem érintette. 

Az Európa-bajnokság sorsolását 2019. november 30-án tartják. A politikai helyzet miatt egy-két válogatott nem kerülhet egybe, így már néhány válogatott ismer egyet-kettőt az ellenfelei közül. Nézzük a kalapokat:

1. kalap: Belgium (B csoport), Olaszország (A csoport), Anglia (D csoport), Németország (F csoport), Spanyolország (E csoport), Ukrajna (C csoport)
2. kalap: Franciaország, Lengyelország, Svájc, Horvátország, Hollandia (C csoport), Oroszország (B csoport)
3. kalap: Portugália, Törökország, Dánia (B csoport), Ausztria, Svédország, Csehország
4. kalap: Wales, Finnország, az A-divízió továbbjutója (F-kivéve ha Románia jut tovább), a B-divízió továbbjutója (E), a C-divízió továbbjutója (D), a D-divízió továbbjutója

Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

A rovat legfrissebb hírei