Kalmár: Szerencsére nem volt szükség műtétre


A Dunaszerdahely magyar válogatott középpályásával a szlovák sportnapilap készített interjút.

Kalmár Zsolt az Uruguay elleni stadionavatón szenvedett súlyos sérülést. "Hallottam a pattanást és nagy fájdalmat éreztem. Egyből gondoltam, hogy eltört a bokám" – elevenítette fel az szomorú pillanatokat a futballista, akit hordágyon vittek le a pályáról.

"Amikor az öltözőben levetkőztem, egy kicsit megnyugodtam. A bokám nem lilult be és nem is dagadt meg az alatt a néhány perc alatt. Elkezdtem gondolkodni, hogy lehet szerencsém volt. Aztán kórházba szállítottak, majd ott az orvosok közölték, hogy sajnos törés a diagnózis" – folytatta a DAC csapatkapitánya.

Bár sok játékos nem nézi vissza videón a sérülését, Kalmár nem így tett "Megnéztem. Borzasztóan nézett ki a sérülés. Amikor láttam, újra elkezdett fájni a bokám. Senkinek nem ajánlom, hogy rákeressen a pillanatra az interneten."

Szerencsére a törés nem volt olyan súlyos, mint például a közelmúltan Andre Gomes esetében, "Bár ez pályafutásom legsúlyosabb sérülése és hosszú kihagyás vár majd rám, jó hír volt, hogy nem kellett megműteni. A csont szerencsére nem mozdult el. Három hónap múlva talán már elkezdhetek edzeni. Az ilyen sérülések esetén viszont az előrejelzések nem mindig helytállóak."

A Fortuna Liga egyik legjobb játékosa otthon, Győrben, szerettei körében gyógyul. "Nem egyszerű egész nap az ágyban feküdni úgy, hogy a lábam a mennyezethez van rögzítve. A barátnőm és a családtagjaim nagy támaszaim most is. Mögöttem állnak és mindenben segítenek. Nekik köszönhetően még erősebben fogok visszatérni" – emelte ki a környezete szerepét Kalmár.

A Puskás Aréna avatója után jött a magyar válogatott számára a Wales elleni kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtező, amelyen végül nem sikerült kivívni a kijutást. "A meccset otthon néztem. Természetesen nagyon szomorú voltam, hogy nem sikerült győznünk. Mentálisan jól felkészültünk a mérkőzésre, de Wales egyszerűen jobb volt. Lesz még egy esélyünk a pótselejtezőn. Remélem, hogy megvalósítjuk az álmainkat és sikerül kijutnunk."

Kalmár továbbá elmondta, hogy számára mindegy volt, hogy Wales vagy Szlovákia jut-e ki a tornára, bár a szlovák újságíró kolléga remélte, hogy a középpályás inkább annak az országnak szurkolt, ahol klubcsapatában játszik. "Nem néztem ilyen szempontból a dolgokat. Csak az bánt, hogy mi nem jutottunk ki."

A dunaszerdahelyiek legközelebb november 23-án szombaton a Nagymihály vendégeként lépnek pályára a bajnokságban. A csapatkapitány ezen a találkozón is csak otthonról szurkolhat a csapatának.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A rovat legfrissebb hírei