Sem Vida Máté, sem Holman Dávid nem játszott Wales ellen


A magyar válogatott vereséget szenvedett Cardiffban az utolsó Eb-selejtezőn.

A magyar válogatott nem kezdett megilletődötten, az első tíz percben kiegyenlített játék folyt a pályán helyzetek nélkül. A 15. percben Bale és Ramsey villant, előbbi beadását utóbbi fejelte szépen Gulácsi kapujába.

A másik oldalon Szoboszlai és Sallai egyenlíthetett volna, de Szalai remek lekészítése után mindkettejük próbálkozását, ha szerencsével is, védte Hennessey.

A szünet után Ramsey gyorsan megduplázta a hazaiak előnyét, mikor egy szabadrúgás után egyedül maradt az ötösön és Gulácsi kapujába lőtt. Nagy Ádámék ez után kissé elvesztették a fonalat és nem volt benne a játékukban, hogy feltámadnak és kiegyenlítik az állást vagy fordítanak. Wales részéről James és Ramsey is lőhetett volna még újabb gólt, de pontatlanul céloztak.

Az utolsó negyedórában valamelyest feljavult Magyarország, de nem tudott nyomást helyezni a hazaiak kapujára. A végeredmény 2-0 lett. Wales így Horvátország mögött a második helyen végzett és kijutott a 2020-as Európa-bajnokságra, míg Magyarország negyedik lett.

A Szlovákiában légióskodó játékosok közül a DAC-os Vida Máté és a Slovanban szereplő Holman Dávid is a kispadról szurkolt társainak. A szlovákok egyébként legyőzték Azerbajdzsánt és ezzel a harmadik helyen végeztek a csoportban. Arról a mérkőzésről ide kattintva olvashatnak.

Európa-bajnoki selejtező, E-csoport:

Wales-Magyarország 2-0 (1-0)
Cardiff, 31 762 néző, v.: Hategan (román)
Gólszerzők: Ramsey (15., 47.)
Sárga lap: Lockyer (72.), James (88.) ill. Pátkai (66.), Kovács (71.)

Wales: Hennessey - Roberts, Lockyer, Mepham, Davies - Morrell (Ampadu 50.), Allen - Ramsey, Bale (Wilson 88.), James - Moore
Magyarország: Gulácsi - Lovrencsics, Lang, Baráth, Nagy Zsolt - Pátkai, Nagy Ádám (Kovács 60.) - Dzsudzsák (Varga 72.), Szoboszlai, Sallai (Holender 83.) - Szalai

Fotó: facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

A rovat legfrissebb hírei