Muñoz nem érti a VAR szerepét


A DAC vezetőedzője a mérkőzés után gratulált a Slovannak, viszont fenntartásai vannak a videóbíróval szemben

A DAC vasárnap igencsak vitatott. 1:2-es vereséget szenvedett a Slovan Bratislava otthonában, a Niké Liga őszi szezonjának utolsó bajnoki mérkőzésén. Így reagáltak a vezetőedzők a mérkőzés után:

Xisco Muñoz (DAC 1904): „Magas intenzitású volt a mérkőzés, mindkét csapat igyekezett jó focit játszani. Ötvédős rendszerben kezdtük a találkozót, ezt azonban a második félidőre módosítottuk, és átálltunk a négyvédős hadrendre. Szerettünk volna többet kihozni a támadásainkból. Volt is pár lehetőségünk. Meg kell említenem a VAR-rendszert, amelynek az lenne a feladata, hogy segítse a futballt. Ma viszont nem volt szerencsénk a videóbíróval. Néhány dolgot nehéz felfogni ezzel kapcsolatban. Ennek ellenére gratulálok a hazaiaknak. Nagyon jó csapatuk, nagyon jó játékosaik és ugyancsak nagyon jó edzőjük van. Tudjuk, hogy sok mindenben kell még javulunk. A találkozó előtt azt mondtam, hogy szívesebben játszanék a Slovan ellen a téli felkészülést követően, de most kellett játszanunk, ezt nem tudtuk befolyásolni. Tanulságos meccset játszottunk.”

Vladimír Weiss (Slovan): „Köszönöm kollégámnak az elismerő szavakat. Egy jó tempóban zajlott, jó ligameccset láttunk. Értékeljük a győzelmet, mert a szezonbeli utolsó meccsünkön született, minden erőnket beleadtuk. Változtattunk a felállításon a csütörtöki EKL-meccshez képest. Az idősebb, rutinosabb játékosokat, mint például Kankava vagy Kashia pihentettük. A DAC-nak még mindig jó csapata van. Kissé megleptek bennünket a kezdő felállással, de erre is fel voltunk készülve. Támadóbb csapat benyomását keltettük. Hétpontos előnyünk van, mindez viszont semmit nem jelent, mert nehéz mérkőzések várnak még ránk. Jól fel kell készülnünk. Ésszerű döntések meghozatalára lesz szükség. 4-5 játékos biztos távozik a keretből, ami természetesnek mondható. Az első számú célunk a címvédés.”

Forrás: dac1904.sk

A rovat legfrissebb hírei