Vereséggel zárta a DAC az őszi idényt


Les góllal kapott ki a DAC Pozsonyban, a VAR 2 pontot elvett a sárga-kékektől

Igazi csúcsrangadóval zárult a szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga) őszi idénye, miután a címvédő és őszi bajnok pozsonyi Slovan hazai pályán fogadta a dunaszerdahelyi sárga-kékeket.

A csallóközi együttes spanyol vezetőedzője Xisco Muñoz ezúttal sem volt könnyű helyzetben a kezdőcsapat összeállítását illetően, mivel több kulcsjátékosára sem számíthatott, mint Risvanis, Gavrić, Gouré vagy az eltiltott Barišić játékára. A kezdőben ezúttal is csupán egyetlen magyar játékos került be Vitális Milán személyében, míg a kispadon Demir Redzic várta a lehetőséget. A pozsonyiak kezdőjében ott volt a panamai Cesar Blackman, aki nyáron Dunaszerdahelyről igazolt a nagy riválishoz.

A találkozó második percében a DAC korábbi játékosa Blackman próbálkozott meg egy lövéssel, de eredménytelenül.  A mérkőzés 10. percében a sárga-kékek is feljegyezhették első lövésüket, Vitális átadása után Mendez került helyzetbe, de a spanyol próbálkozása csak csemege volt Borjan kapusnak. A 20. percben egy elrontott pozsonyi beadás után Čavrić próbálkozása a lécen csattant, de nem született belőle gól. Négy perccel később Mendez vesztett labdát a saját kapuja előterében, amit a pozsonyiak ki is használtak és Čavrić hozta kihagyhatatlan helyzetbe csapattársát és Tolić megszerezte a vezetést a címvédőnek. Az első félóra után szinte a semmiből került óriási egyenlítési lehetőséghez a DAC Andzouana kapta a meg a labdát, majd Borjan kapust is kicselezte, de így sem tudta a hálóba pofozni a labdát, de egyébként sem ért volna a találat les miatt. Öt perccel a szünet előtt a házigazdák két nagy lehetőséget is kidolgoztak előbb Čavrić, majd egy perccel később Barseghjan próbálkozását kellett Popovićnak hatástalanítania. A slusszpoén azonban a játékrész legvégére maradt és két egykori nagymihályi összehozta a DAC egyenlítő gólját, miután Mendez beadását Trusa kapásból a Slovan kapujába vágta, Borjan kapusnak esélyese sem volt a hárításra. A DAC ezzel a lehető legjobbkor egyenlített ki, mikor már az ellenfélnek már nem volt ideje válaszolni.

Szünetről visszatérve sem változott sokat a játék képe, a sárga-kékek a kontrákra rendezkedtek be. A találkozó 50. percében Andzouana vezethetett egy kontrát egyedül öt pozsonyi játékosra, de a DAC csapatkapitánya ígyis lövéssel tudta befejezni az akciót, már kérdés, hogy pontatlanul. A DAC mestere elsőként az 55. Percben változtatott és Čermák helyére Ramadan állt be. Egyórányi játékot követően a DAC korábbi játékosa Blackman került helyzetbe, de Popović ezt is kivédte. Egy perccel később egy hazai szöglet után Tolić közvetlen közelről vágja Popović hálójába a labdát, de a játékvezető les miatt nem adja meg. Hosszas videózás után a VAR segítségével végül érvényesnek találták a Slovan újabb gólját, ezzel 2-1-re módosult az állás.

A második pozsonyi gól kizökkentette a sárga-kékeket és a 68. percben ismét Popovićnak kell nagyot védenie Čavrić ziccerénél. A Slovan szinte végig kontrollálta a találkozót, a DAC-nal komoly egyenlítési lehetősége nem is volt egészen a hajráig, ekkor a 85. percben Ramadan bomáját Borjan tolta a léc fölé nagy bravúrral. A hátralévő időben az eredmény már nem változott, a DAC ezzel hat veretlen bajnoki után szenvedett vereséget a Niké Ligában.

A Slovan hétpontos előnnyel várhatja a tavaszi folytatást, míg a DAC az ötödik helyről várhatja a tavaszi idényt. A sárga-kékek tavasszal a Szakolca ellen hazai pályán kezdik a tavaszi idényt február 10-én.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alapszakasz, 18. forduló:

ŠK Slovan – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 2-1 (1-1)
Téglamező, Pozsony, 4789 néző, v.: Gemzický - Hancko, Jekkel
Gólszerzők: 24., 61. Tolič, ill. 44. Trusa
Sárga lapok: 55. Lovat, 59. Kucka, 76. Tolič, ill. 19. Kaša, 88. Ramadan

DAC: Popović - Pinto (62. Niarchos), Gruszkowski, Kaša, Brunetti, Mendez - Čermák (55. Ramadan), Dimun, Vitális (75. Herc) - Trusa (75. Redzic), Andzouana

Forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei