Nagykapos mindent vitt


Színtiszta nagykaposi dobogóval zárult a 26. Copus Cup úszós horgászverseny

A győztes nagykaposiak Fleischer Bertalan, Petőcz Károly és Petőcz Tamás
 
Taroltak a nagykaposi sporthorgászok az idei, immár 26. Copus Cup úszós versenyszámban.

Egyéniben a dobogó mindhárom fokára csak a Maros Mix Tubertini csapat tagjai, sorrendben Petőcz Károly, Fleischer Bertalan és Petőcz Tamás állhattak fel. A csapatversenyben szintén az Ung-vidékiek domináltak.

A Copus Cup keretében zajlott 16. feeder verseny viszont nem a legjobban sikerült számukra. Ebben a versenyszámban csak egyéniben hírdettek győztest: a 20 résztvevő közül Petőcz Tamás érte el a legjobb helyezést, akit 12.-ként rangsoroltak.

A Laborc folyó vajáni versenyére kijelölt, mintegy 1 km-es partszakaszán esős időben kezdődött el a megmérettetés, amit aztán napsütés váltott, a változékony időjárás mind a két versenynapon próbára tette a versenyzőket.

Az első napon feederben avattak bajnokot, a kassai Béres Sándor személyében, a királyhelmeci Breuer Richárd a 7. helyet szerezte meg. A második nap a nagykaposi sikerekről szólt. Az egyéniben és csapatban elért győzelmeket követően nagy volt az öröm körükben, hiszen, mint mondták, a szezon vége felé közeledve nagyon kellett a jó szereplés. Vernárszky Gyula, a csapat vezetője a következőképpen értékelt az Új Szónak: „Nagy bravúrt vittek véghez a fiúk! Ilyen még nem fordult elő, hogy a dobogó mindhárom fokát mi foglaljuk el, sőt, hogy még a csapatversenyben is mi győzzünk. Úgy látszik, mi tudtunk leginkább alkalmazkodni az időjárás szeszélyeihez. Feederben, amely nem az erősségünk, ugyanakkor ebben az esetben nem tudtunk mit kezdeni a változó időjárási körülményekkel. Összeségében egy jól megszervezett versenyen vagyunk túl, amelyért a Szlovák Sporthorgászszövetség nagykaposi alapszervezete nevében köszönettel tartozok a támogatóknak és a városi önkormányzatnak. Ami pedig a résztvevőket illeti, nem gondoltam, hogy ennyien leszünk. A pályaszakaszt maximálisan kihasználtuk. A visszajelzések és az itt elhangzottak azt tükrözik, hogy jövőre ismét szívesen jönnek el mihozzánk."

A nagykaposiakra még egy nagy feladat vár. Szeptember 8–10. között Zsolnán a 3., záró fordulóban dől majd el, vajon az országos úszós sporthorgászbajnokság legfelsőbb osztályában szerepelnek-e a következő kiírásban, vagy maradnak a II. ligában.

26. Copus Cup

16. Feeder, 20 résztvevő: 1. Béres Sándor (Kassa) 1 905 pont, 2. Bakó Sándor (Szepsi) 1 855, 3. Škovran Róbert (Kassa) 1 375... 7. Breuer Richárd (Királyhelmec) 1 000, 12. Petőcz Tamás 725.

Úszós, egyéni, 19 résztvevő: 1. Petőcz Károly 8 210, 2. Fleischer Bertalan 7 560, 3. Petőcz Tamás 6 315... 5. Timko Péter 6 050, 14. Jecko Dominik 2 815 (mind nagykaposiak).

Csapatverseny, 6 résztvevő:
1. Nagykapos 21 820, 2. Eperjes B 13 785, 3. Nagymihály 12 074.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei