A nagykaposi horgászoknak a feljutás a céljuk


A heves esőzés miatt kétórás csúszással indult el az országos úszós sporthorgászbajnokság 2. fordulója a Széles- tavon

A II. liga kilenc csapatát kissé megzavarta mindez, a körülményekhez az élmezőny alakulatai tudtak a leginkább alkalmazkodni. Köztük volt a Nagykaposi Maros Mix Tubertini is: Fleischer Bertalan, Jecko Dominik, Jaroslav Galgan, Péceli János Róbert és Timko Péter. A 4. hely jó előjelnek bizonyult a másnapi folytatáshoz, ami mégsem sikerült a legjobban az Ung-vidékieknek, 5.-ként zártak, s a végelszámolásnál is ugyanezt a helyezést könyvelhette el a versenybíró.

Vernárszky Gyula, a csapat vezetője ennek ellenére optimizmussal telve nyilatkozott az Új Szónak:

„Mindent megtettünk, amit csak lehetett. A sorsolásra nem lehet panaszunk, s az első napon jól is teljesítettek a fiúk, különösen Fleischer, aki most is hozta formáját. A másodikon sajnos egy kicsit elpártolt tőlünk a szerencse, talán ennek is köszönhető a visszaesés. De az is lehet, hogy bizonyos helyzetekben más módszert kellett volna alkalmaznunk. Sajnos figyelmetlenség miatt egy sárga lapot is sikerült begyűjtenünk (Timko Péter), ami pontok levonásával járt. Remélem, hogy ez nem lesz nagy befolyással az utolsó fordulóra, és 10 pontos hátrányunk behozható lesz, amivel elcsíphetnénk a még feljutást jelentő 3. helyet.”


A zárófordulóra Zsolnán, szeptember 8–10. között kerül sor a Vág folyó víztározóján.

Nagykaposon egyébként Fleischer büszkélkedhetett a legnagyobb fogással: egy alkalommal egy 13,13 kg súlyú ponty akadt fenn a horgászbotján.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei