Hiába az előny, búcsúzott Európától a DAC


Már az első körben, vérszegény és csalódáskeltő játékkal búcsúztak a Konferencia Ligától a sárga kékek

fotó: parameter.sk

Nehéz mérkőzés várt a dunaszerdahelyi sárga-kékekre a grúz Dila Gori otthonában. A Konferencia Liga első selejtezőkörének visszavágóján a csallóközi együttes egygólos előnnyel várhatta az idegenbeli visszavágót. Adrian Guľa a kezdőcsapat összeállításán egy helyen változtatott, és a védelem közepén Brunetti helyére Kaša került be. A magyar játékosok közül a csapatkapitány Kalmár Zsolt kezdett csupán.

A nagyon kellemetlen stílusban futballozó grúzok nagy elánnal kezdték a visszavágót, és már a második percben helyzetbe is kerültek a házigazdák, Gale lövését Petrášnak kellett védenie.

A grúz együttes támadóbb szellemben kezdte a találkozót, és folyamatosan nyomás alatt tartották a DAC kapuját. A 11. percben Victor lőhetett kapura, de Petráš résen volt és hárított. A sárga-kékek nem igazán találták a játék ritmusát, és szinte veszélytelenek voltak kapura. A hazaiak viszonylag könnyedén kerültek helyzetbe, a 16. percben Gomis éles szögből lőhetett kapura. Három perccel később egy villámgyors kontrát vezetett a Dila Gori, Parulavát Risvanis akasztotta meg, majd Gomis próbálkozott, de nem talált kaput lövése. A hazaiak sokkal veszélyesebben futballoztak, a 20. percben egy szöglet után veszélyeztettek a grúzok, végül azonban elakadt a blokkban a hazaiak lövése.

Az első félórát követően a nagy kedvvel és veszélyesen futballozó Gale került nagy ziccerbe, Petráš azonban nagy védéssel mentette meg a sárga-kékeket a góltól.

A mérkőzés 33. percében a Dila Gori teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést, miután Gale kapott egy kiváló mélységi passzt, hiába jött ki Petráš itt már ő sem tudott segíteni. A vezetés még inkább feltüzelte a grúzokat és a hazaiak legveszélyesebb játékosa a barbadosi Gale újabb helyzetbe került és ezúttal is a DAC hálóőrének kellett nagyot védenie. A hajrában először került igazán jó gólszerzési lehetőséghez a DAC, miután Kalmárt vágták fel a grúzok a tizenhatos előtt. A sárga-kékek csapatkapitánya pedig kis híján kiegyenlített, de remek próbálkozását Kucherenko a kapufa érintésével tolta ki. Nem sokkal később Trusa lecsúszott beadása okozott némi veszélyt a grúzok kapuja előtt. Az első játékrész további részében nem változott az eredmény, így a Dila egygólos vezetésével mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben Adrian Guľa változtatott, és Kaša helyére Brunetti állt be. A második félidőre egy teljesen más DAC jött ki, Kalmárék agresszívebben támadták a labdát, és helyzetek is adódtak a grúzok kapuja előtt. Az 52. perc végén egy szöglet utáni kavarodást követően komoly egyenlítési lehetőséget szalasztottak el a sárga-kékek.

Hatottak a szünetben Adrian Guľa szavai, hiszen kevésbé volt átjáróház a DAC védelme a második játékrészben.

Az 55. percben Pinto sarkáról pattant Parulava elé a labda, aki kis híján megduplázta a Dila Gori előnyét, de Petráš ismét kivédte a lövést. A második játékrészben a sárga-kékek bátrabban futballoztak, és a játék képe is kiegyenlítettebb volt. A mérkőzés hajrájában közel nyolc percig állt a játék, mivel áramszünet volt a Tengiz Burjanadze Stadionban. Az áramszünetet követően a grúzok megduplázták előnyüket Santos révén, ezáltal a DAC-nak nagyon sürgős lett, mivel kiesére álltak a sárga-kékek. A hajrában a sárga-kékek Gavrić lövése után szépíthettek volna, de a szerb lövése a kapufán csattant. A találkozó hátralévő részében az eredmény már nem változott, ez pedig azt jelentette egyben, hogy óriási meglepetésre a DAC már az első selejtezőkörben kiesett a Konferencia Liga idei kiírásában.

UEFA Európa Konferencia Liga, 1. selejtezőkör, visszavágó:

FC Dila Gori (grúz) - FC DAC 1904 Dunaszerdahely 2-0 (1-0
Tengiz Burjanadze Stadium, Gori, v.: Čulina (horvát) - Pušic, Kolarević (horvátok)
Gólszerzők: 33. Gale, 85. Santos
Sárga lapok: 63. Demchenko (edző), 67. Tevzadze, 87. Chiteishvili, ill. 91. Pinto

DAC: Petráš - Pinto, Risvanis, Kaša (46. Brunetti), Andzouana - Kalmár  (88. Vitális), Dimun, Káčer - Trusa (71. Gavrić), Krstović, Ramadan (88. Záhradník)

Továbbjutott a Dila Gori 3-2-es összesítéssel.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei