Lemondott Johancsik Patrik, edzőt keres a Bős


Kerületi focikalauz

A III. liga Nyugati csoportjában a mezőny egyeduralkodója, a Malženice gárdája aligha kínál esélyt zsákmányszerzésre a harmatgyenge Érsekújvár együttesének. Nagy csatára van kilátás a Častkovce–Galánta mérkőzésen. Hazai vereségükért igyekeznek vendégként kárpótolni szurkolóikat a nagyölvediek.

A Nyugat-szlovákia Régióbajnokságban (IV. liga) slágere a bősi Parkerdei stadionban zajlik, ahol vasárnap délután a harmadik helyezett Duna-partiak a tabellaelső Lehota pod Vtáčnikom alakulatát igyekeznek két vállra fektetni. Ez a sérülésekkel bajlódók, valamint az eltiltás miatt hiányzók számára való tekintettel nagy kihívásnak ígérkezik. Ráadásul a hét elején lemondott a csallóköziek sikerkovácsa, Johancsik Patrik. Az ambiciózus tréner, aki két és fél esztendővel ezelőtt vette kezébe a karmesteri pálcát és két bajnoki címhez vezette védenceit, személyes okokra hivatkozva mondott le posztjáról. Értesüléseink szerint a vasárnapi találkozóra a játékoskeret rutinos kettőse, Ivan Minčič és Németh Zsolt készítette fel a kollektívát. A klubvezetők pedig keresik a megfelelő személyt a vezetőedző megüresedett posztjára.

A Komáromi járást képviselő együttesek mérik össze tudásukat Ógyallán.

A Nyugat-szlovákiai V. liga Délkeleti csoportjában a végeken kullogó zselíziek tavaszelőn nagyon rákapcsoltak, újabb győzelmükkel megelőzhetik az előttük álló naszvadiakat. A nagymegyeriek favoritként fogadják a pozbaiakat. A bajnokaspiráns nádszegieknek legutóbb nem termett babér, ennek a negyediek ihatják meg a levét.

Az VI. liga Déli csoportjában két csallóközi (Lég–Csenke, Csallóközcsütörtök–Egyházkarcsa) régióderbire fókuszálnak a szurkolók. Ugyancsak kiderül: vajon tartós formajavulás kezdete, vagy a véletlen műve volt a sereghajtó illésházaiak idénybeli első győzelme. Mi formajavulásra tippelünk.

A VI. liga Keleti csoportjában folytatódik a veretlen tardoskeddiek és az éllovas ipolyságiak bajnoki címért folytatott távpárharca.

Alábbi összeállításunkban a szombaton és vasárnap zajló mérkőzések kezdési időpontját, valamint a találkozókat irányító játékvezetők nevét közöljük.

TIPOS III. LIGA, NYUGAT-SZLOVÁKIA, 20. forduló – szombat, 15.30: Inter Bratislava–Beluša (jv.: Pati Nagy), RSC Hamsik Academy B. Bystrica–Nové Mesto nad Váhom (Barát), Malženice–Érsekújvár (Chromý), Vrakuňa–Martin (Švolík), Častkovce–Galánta (Krčová). Vasárnap, 10.30: Bánová–Nagyölved (Bláha); 15.30: Podkonice–Sereď (Janček).

NYUGAT-SZLOVÁKIA, IV. MEVA LIGA (RÉGIÓBAJNOKSÁG), 19. forduló
– szombat, 15.30: Marcelháza–Boleráz (Šinka). Vasárnap, 15.30: Kozárovce–Trebatice (Hybský), Bős–Lehota pod Vtáčnikom (Šima), FC ViOn Zlaté Moravce B–Pata (Sárai), Gbely–FC Nitra (Ježík), Ímely–Lednické Rovne (Búri), Jaslovské Bohunice–Léva (Gašparovič), Ógyalla–Gúta (Fehér).

NYUGAT-SZLOVÁKIAI V. HUMMEL LIGA, DÉLKELETI CSOPORT, 19. forduló
– szombat, 15.30: Zselíz–Ekel (Žember), Šoporňa–Naszvad (Gago), Párkány–Zsitvabesenyő (Kubica). Vasárnap, 15.30: Nádszeg–Negyed (Bojda), Nagylót–Tovarníky (Jančovič), Nagymegyer–Pozba (Mlinkovics), Berencs–Šurany (Veselák).

Szabadnapos: Udvard.

NYUGAT-SZLOVÁKIAI MEVA VI. LIGA, DÉLI CSOPORT, 17. forduló
– szombat, 15.30: Lég–Csenke (M. Dutka). Vasárnap, 15.30: Nagyfödémes–Nyárasd (Zachara), Jóka–Nagyabony (Bartko), Csallóközcsütörtök–Egyházkarcsa (M. Šefčík), Hidaskürt–Jányok (Frič), Illésháza–Kismácséd (Mráz).

NYUGAT-SZLOVÁKIAI VI. LIGA, KELETI CSOPORT, 15. forduló vasárnap, 15.30: Muzsla–Óbars (Deák), Lipová–Szőgyén (Marinčák), Nyitranagykér–Tardoskedd (Šimonek), Bánov–Ipolyszalka (Manina), Ipolyság–Kmeťovo (Sák), Dulovce–Černík (Patka), Podlužany–Komjatice (Lackovičová).

forrás: parameter.sk


A rovat legfrissebb hírei