Nincs pánik Somorján


A somorjai női kosárcsapat három vereség után megszerezné első győzelmét.

"Eddig még csak három mérkőzést játszottunk, ami nagyon kevés. Úgy gondolom, hogy a következő két körben tudjuk majd igazán lemérni, milyen a csapat aktuális helyzete. Játszottunk két jó meccset a kassaiak és a rózsahegyiek ellen és egy katasztrofálisat a Dubček otthonában.  A meccsek megmutatták, hogy hol vannak a legnagyobb tartalékaink, amiken el kell kezdeni dolgozni. A felkészülés alatt nem lehet mindent betanulni, így rendben van, hogy a játékunkban vannak hibák, csak idővel ezeket el kell tüntetni, hogy fejlődni tudjunk. A lepattanókban szenvedünk és hiányzik egy kis természetes agresszivitás és harcosság is" – konstatálta a basket.sk portálnak a legtapasztaltabb és legeredményesebb somorjai kosaras, Tímea Sujová.

A tavalyi bronzérem után jobb kezdést vártak Somorjától, de a keret sokat változott a nyáron. "A csajok közül, akik már harmadik éve együtt játszunk csak Simona Marcová, Lelkes Júlia és én maradtunk. Veronika Dulová egy éve jött hozzánk, Petra Škublová pedig csak télen. Martina Letková térdsérüléssel küzd, Laura Horvátová decemberig külföldön tanul, Lelkes Barbara bokaműtétje miatt egy éves kihagyás után kezdett újra edzeni. Van négy teljesen új játékosunk, akik az alapcsapat rotációában ott vannak, közülök Žofia Zárevúcka csak két hete van velünk. Nehéz egyből úgy játszani ahogy szeretnénk, ha egy játékos egy másik klubból, más megszokásokkal érkezett. Az új játékosoknak először meg kell értenie a taktikánkat, hogy milyen védekezési szabályaink vannak. Ez után kezdhetünk edzeni, hogy a meccseken már automatizmusként tudják ezeket alkalmazni. Ez egy természetes folyamat, amihez csak időre van szükség. De hiszem, hogy lassan ott leszünk, ahol szeretnénk" – folytatta Sujová.

Sujová mellett az előző idényben Romana Vyňuchalová volt a csapat húzóembere. Ő viszont abbahagyta a játékot, így viszont megváltozott a csapat játéka, máshogy kell védekezniük és megérzik a hiányát, de tudtak a döntéséről, így nem érte váratlanul a csapatot. Somorján nincs pánikhangulat, a csapat együtt van, jó közösséget alkotnak és úgy gondolják az a fontos, hogy majd a play-off során hogyan teljestíenek, addig pedig még sok idő van hátra.

A somorjai játékos nem feltétlen a negatívumot látja abban, hogy csupán hatan vágtak neki a szezonnak. "A meccsek száma nem változott, így nem foglalkozok a létszámmal. Sőt így többször játszunk az erősebb csapatokkal, ami a fiatalabb játékosok fejlődéséhez hozzátehet. Ez számukra azért is plusz lehet, mert meg akarják mutatni ellenük, hogy profi szinten is megállják a helyüket. A papíron gyengébb csapatok jelentkeztek ki a bajnokságból, így a színvonalat ez nem érintette. A probléma inkább ott van, hogy egyre kevesebb játékos jut el addig a korig, amikor már szerepelhetne az Extraligában. Vagy előbb abbahagyják a játékot, vagy nincs lehetőségük feljebb lépni, mert nincs a városukban a legmagasabb szinten szereplő klub" – elemezte a helyzetet Sujová.

A somorjaiak legközelebb szombaton lépnek pályára és szeretnének végre pontot szerezni. Ez viszont nem lesz könnyű, hiszen a pöstyéni sirályokat (Piešťanské Čajky) látják vendégül.

Fotó: facebook.com/Šamorínsky-basketbalový-klub-1036540943064837

A rovat legfrissebb hírei