A bajnoktól is kikaptak a somorjaiak


A somorjai női kosárlabdacsapat Rózsahegytől szenvedett vereséget szerdán.

 

A 4. fordulóból előrehozott találkozón azt a Rózshegyet (Ružomberok) fogadták a somorjai hölgyek, akik az előző évben elérték, hogy 15 év után ne kassai bajnoka legyen a női Extraligának. Az első pontokat a hazaiak szerezték, de gyorsan a magához ragadta a kezdeményezést a rózsahegyi csapat és a negyed végén 14-18-ra vezettek is. A folytatásban tovább javult a játékuk és a nagyszünetben már 26-38 állt az eredményjelzőn. A harmadik és a negyedik negyedben tovább nőtt a különbség és végül 50-75-re tudtak győzni a vendégek.

"Úgy gondolom jó mérkőzést játszottunk, mindenképpen jobbat mint szombaton. Az első félidőben néhány hibát leszámítva jól védekeztünk és maradt energiánk a támadásokra is. A második két negyed már nem az elképzelésünk szerint alakult, nem voltunk elég agresszívek a védekezésben, nem tudtuk összeszedni a lepattanókat hátul, így az ellenfélnek adódtak második lehetőségei befejezni a támadásokat. Gratulálok nekik a győzelemhez" – nyilatkozta Simona Marcová, a somorjaiak játékosa.

Női kosárlabda Extraliga, 4. forduló:

ŠBK Somorja-MBK Rózsahegy 50-75 (14-18, 12-20, 9-17, 15-20)

Somorja: Svetlíková 8, Dulová 7, Lelkes Júlia 9, Sujová 11, Marcova 9, Ošťádalová 3, Lelkes Barbara, Zarevucka, Burianová 3

Fotó: Facebook-Šamorínsky basketbalový klub/Dobsa

A rovat legfrissebb hírei