Áprilisban kezdődik a sporthorgászok idénye


A nagykaposi Maros Mix Tubertini csapata már javában készül úgy a hazai, mint a nemzetközi versenyekre

Ismertté vált az országos úszós sporthorgászbajnokság 2. osztályában szereplő nagykaposi Maros Mix Tubertini csapatának 2023-as, három fordulóból álló bajnoki versenynaptára, illetve az egyesület tagjainak honi és külföldi versenyei is.

Az egyesület sportvezetőjének, Vernárszky Gyulának tájékoztatása alapján az első osztályba való visszakerüléséért először Galántán a Kis-Dunánál tehetnek (április 28–30.). A sorozat Nagymihályban (Széles-tó, augusztus 28–30) folytatódik, míg a záró körnek Zsolna ad otthont (szeptember 8–10).

Ami a honi versenyeket illeti, versenyzőik két alkalommal is helyet foglalnak majd a Laborc folyó partján. Először júniusban Homonnán (Podvihorlatský pohár), szeptemberben pedig Vajánban (Copus Cup). Az idősebbek ezúttal is harcba szállnak a szlovák bajnoki címért, a veteránok és a seniorok számára júniusban, Eperjesen sorra kerülő viadalon. A hölgyek egy hónappal később küzdenek meg ugyanitt a bajnoki helyezésekért.

Ami pedig a nemzetközi szereplést illeti, az ezzel járó anyagi kiadások miatt kérdéses a részvételük a versenyeken. Magyarországon Európa-bajnokságot, míg Szerbiában világbajnokságot rendeznek a nyári hónapokban.

„Elsősorban azt szeretném, hogy jó teljesítményt nyújtsunk minden versenyen. Ezzel elérhetjük legfőbb célunkat: visszakerülni az első ligába, ehhez viszont dobogóra kell kerülnünk. E cél érdekében a közbeeső versenyek – korosztálytól függetlenül – jó szolgálatot tehetnek. A csapat tagjainak összetétele nem változott, ugyanezzel a kerettel próbálunk eredményesek lenni a hazai és nemzetközi vizeken. Az egyesület jó hírnevét tovább szeretnénk öregbíteni határon innen és túl” – nyilatkozta lapunknak Vernárszky.

forrás: ujszo.com

A rovat legfrissebb hírei