Örömfocira készülnek Nyárasdon


Szombaton, január 28-án a nyárasdi sportcsarnokban a fiatalabb diákok (U13) erőpróbájával folytatódik a csallóközi korosztályos alakulatok teremfoci tornáinak sorozata

A Dunaszerdahelyi Területi Futballszövetség elnökének serlegéért tizenkét csapat méri össze a tudását. A szervezők a tizenkét résztvevőt két hatos csoportba sorsolták be.  Az A csoportban Illésháza, Kisudvarnok, Lég, Ekecs-Apácaszakállas, Patonyrét és Alistál együttese, a B csoportban a Egyházkarcsa, Felsőpatony, Jányok, Nyékvárkony, Csallóközkürt és Nyárasd csapata körmérkőzéses rendszerben küzd a pontokért. Egy csapatban a kapus mellett négy mezőnyjátékos avatkozhat játékba. A csapattagok egy formációban egy meccsen ötperces szakaszt kötelesek eltölteni a pályán.

Újdonságnak számít, hogy a mérkőzések befejezését követően törlik az eredményeket, helyosztók sem lesznek. A szervezők ugyanis a versengés helyett a játékra koncentrálnak. Az előző korosztályos tornákon ugyanis az edzők zöme húzóemberekre és epizodistákra osztotta a keret tagjait, így néhányan szinte állandóan pályán voltak, többen csupán pár percet játszottak. A díjazás is módosul. A csapatokat emléklappal, focilabdával, a futballistákat pedig éremmel jutalmazzák.

A seregszemle reggel nyolc órakor az Illésháza–Alistál összecsapással rajtol el.

Forrás: paraméter.sk

A rovat legfrissebb hírei