Közép felvidéki régiós foci - körkép


Az előző fordulóhoz hasonlóan a 4. fordulóban sem volt sok örömre okuk a gömöri és nógrádi csapatoknak

A III. ligás fülekiek ugyan megszerezték első pontjaikat, a losonciak és a rimaszombatiak viszont simán kikaptak. Nem bírt ellenfelével az V. ligában az ajnácskői és a tornaljai csapat sem, a tótgyarmatiak viszont bravúros győzelmet arattak a tavalyi bajnok selmecbányaiak ellen. A VI. ligában ezúttal is csonka fordulót rendeztek.

A III. ligában megszerezte első győzelmét a füleki FTC, amely a námesztóiakat (Námestovo) fogadta. A sikertelen évadkezdés megmutatkozott a nézői létszámon is, a füleki méretekben kevésnek tűnő, mindössze 350 néző látogatott ki a mérkőzésre.

A mérkőzés már az első félidőben eldőlt, a 18. percben Lazar Knežević szerezte meg a fülekiek első idénybeli gólját, majd a hazaiak egy öngóllal növelték tovább az előnyüket.

Mivel a második félidőben már több gól nem esett, így a hazaiak elkönyvelhették első pontjaikat (2:0). A rimaszombatiak és a losonciak viszont ott folytatták, ahol legutóbb abbahagyták. Bari Jenő rimaszombati védencei Árvába, a veszeleiekhez (Oravské Veselé) látogattak, ahol gól nélküli félidő után a hazaiak két gyors góllal köszönték meg a mintegy 250 szurkolójuk biztatását, de ekkor Juhász Csaba még viszonylag gyorsan válaszolt, s az utolsó percig életben tartotta a batyiakat. De jött a 90. perc és az első hazai gólt is szerző Janič, s bebiztosította a hazaiak győzelmét (3:1). A vendégeknél ezúttal két rózsahegyi játékos lépett pályára, az első bajnokin két gólt is szerző Rakyta és csereként Košút, de sokat nem tudtak hozzátenni a vendégek játékához.

A legkellemetlenebb hete csapataink közül a losonciaknak volt, akik előbb a Slovnapt Cup 2. fordulójában a IV. ligás trencsénmakóiak (Makov) otthonában véreztek el, ahol ugyan az első hazai gólra még gyorsan válaszoltak, de a hazaiak még az első félidőben két alkalommal betaláltak a losonciak kapujába, s Kotora találatával a véghajrában hiába zárkóztak fel egy gólra, az utolsó szó a hazaiaké volt (4:2), így ők jutottak a 3. fordulóba.

S ha már a kupánál tartunk, említsük meg, hogy igazi kupaünnep volt Ipolynyéken, ahol a VI. ligás hazaiak 550 néző előtt fogadták a Fortuna ligás besztercebányaiakat, s annyira nem ijedtek meg a kapuban a rimaszombati Nôtával felálló vendégeket, hogy Antal a 6. percben be is vette a kapuját. Nem sokat kellett várni a fordításra, a vendégek még az első félidőben ötször betaláltak, s végül Michal Faško mesterhármasának is köszönhetően 7:1 arányban elpáholták a lelkes, s a vereség ellenére is minden dicséretet megérdemlő nyékieket.

Még két csapatunkra vár mérkőzés a Slovnaft Cup 2. fordulójában, 31-én, szerdán a rimaszombatiak a VI. ligás nagykürtösiek otthonába látogatnak, míg egy héttel később szeptember 7-én, 16.00 órától az V. ligás ajnácskőiek a III. ligás héthársiakat (Lipany) fogadják.

Azokat az eddig százszázalékos héthársiakat, akik a III. liga 4. fordulójában az eddig veretlen losonciakat fogadták. Vízkeleti János hiába forgatta fel a csapatát, a losonciak nem sok vizet zavartak. Már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek, s a második félidő közepén Vitovič a kegyelemdöfést is megadta a vendégeknek. A héthársiak – mivel a másik százszázalékos csapatnak, az iglóiaknak csak egy pontra futotta hazai pályán a szinnaiak (Snina) ellen –, így most már 12 ponttal egyedül vezetik a tabellát a 10 pontos iglóiak és a 8 pontos varannóiak előtt.

A losonciak 7 ponttal a 7. helyen várják a folytatást, míg a két hete még listavezető rimaszombatiak 6 ponttal már csak a 8. helyen szerénykednek. A fülekiek viszont győzelmükkel elkezdték a felzárkózást, s 3 ponttal jelenleg a 12. helyen állnak.
Az 5. fordulóban mindhárom csapatunk szeptember 3-án, szombaton lép pályára, 16.00 órai kezdettel. A losonciak az első regionális rangadón a fülekieket fogadják, míg a rimaszombatiak vendége a listavezető héthársiak lesznek.

Az V. liga rangadóját Tótgyarmaton játszották, ahol a hazai csapat mellett 150 lelkes néző várta a tavalyi bajnok Selmecbánya csapatát. Az első félidőben csak a vendégek rúgtak gólt, de mivel Pellegrini a saját kapuját vette be, így 1:1-es eredménnyel fordultak a csapatok a második félidőre.

A 74. percben Tóth Benjámin találatával már a hazaiak vezettek, de az első vendéggólt is jegyző Hudák gyorsan kiegyenlítette az állást. A végső szó mégis a hazaiaké, a gól pedig Vlkolinskýé volt, amire a selmeciek már nem tudtak válaszolni, így a hazaiak igen értékes 3:2 arányú győzelmet arattak.

Nem sikerült viszont a bravúr a tornaljaiaknak, akik az eddig pontveszteség nélkül álló poltáriakat fogadták. A 200 néző az első félidőben egy vendéggólt láthatott, de ezt Farkas Géza a második félidő elején kiegyenlítette. Igaz, a hazaiak felhőtlen öröme nem tartott sokáig, három perccel később már ismét a vendégek vezettek, s erre a hazaiaknak már nem volt válasza. Az eddig pontot sem szerző ajnácskőiek az egy pontos feketebalogiakat fogadták, s jogosan bíztak abban, hogy végre begyűjtik első pontjaikat. Különösen azután, hogy az 56. percben már 3:0 arányban (Fajd, Trizna és Prečuch góljaival) vezettek. De jött a gyors hidegzuhany, a feketebalogiak 12 perc alatt kiegyenlítettek. A hazaiak ugyan nem roppantak össze, sőt az egyenlítő gól után Prečuch a maga második góljával ismét vezetéshez juttatta a hazaiakat, de a végső szót a 82. percben Motyka mondta ki, s így a két csapat megosztozott a pontokon (4:4).

Tavaly az utolsó percig hatalmas párbajt vívott egymással az V. liga bajnoki címéért a ragyolci és a nagykürtösi együttes, végül a ragyolciak nyerték a pontvadászatot, de végül úgy alakult, mellettük a nagykürtösiek is ugyanabban a bajnokságban folytathatják.

Az idén immár másodszor találkoztak, a Slovnaft Cup első fordulójában a nagykürtösiek visszavágtak, s 2:1 arányban legyőzték a ragyolciakat. S nem történt ez másképp a bajnokság negyedik fordulójában sem. 337 fizető néző várta a vendégeket, akik a 20. és 30. perc között három gólt is láthattak. Előbb a hazaiak találtak be három perc alatt Národa kapujába, erre még gyorsan jött a ragyolci válasz (Lipták), de Zöllei gólja a második félidő elején már megpecsételte a ragyolciak sorsát.

Az V. ligát továbbra is a százszázalékos mezőköziek (Medzibrod) és poltáriak vezetik, őket két ponttal lemaradva a fehérkútiak (Príbelce) követik. A tótgyarmatiak győzelmükkel feljöttek a negyedik helyre, a tornaljaiak és a ragyolciak 3-3 ponttal a tabella második felében szerénykednek, míg az ajnácskőiek továbbra is maradtak az utolsó helyen.

Az 5. fordulóban a tornaljaiakra és az ajnácskőiekre a két éllovas vár, míg a tótgyarmatiak Feketebalogra utaznak. Egyedül a ragyolciak játszanak hazai pályán, a 15.30 órától kezdődő találkozón a két győzelemmel és két vereséggel álló ladomérmindszentieket (Ladomerská Vieska) fogadják.

A VI. ligában ezúttal sem rendeztek teljes fordulót (a losonctamásiak bozitaiak elleni nógrádi rangadóját csak ma rendezik meg), így a losonctamásiak hiába százszázalékosak, csak az 5. helyen állnak a tabellán. Az ipolynyékiek a besztercebányaiak elleni meccs fáradalmait kipihenték vasárnapra, s nem okozott számunkra gondot a bussaiak legyőzése még idegenben sem. Kliment ugyan a hazaiakat juttatta vezetéshez, de ezt Fehér még az első félidőben kiegyenlítette, majd a második félidőben már csak a vendégek szereztek gólt Antal, Súth és Czibulya révén, így végül 4:1-es győzelemmel távoztak. Az óváriak az eddig százszázalékos csábiakat fogadták, s a hazaiak szoros, 1:0 arányú győzelméről a második félidő elején Horváth Patrik gondoskodott. A szezont remekül kezdő ipolybalogiak az eddig ugyancsak rapszodikusan szereplő feledieket fogadták, akik egy újonccal (Trizna Szabolcs) s mindössze egy tartalékjátékossal utaztak ki az Ipoly mentére, s a 82. percben Andráši találatával a vezetést is megszerezték. Igaz, a három pontot mégsem tudták megtartani, a találkozó utolsó pillanataiban Krupčiak legalább az egy pontot megmentette a hazaiaknak. Két nagyarányú győzelem is született, Tiszolcon ezt a lukanényeiek (5:0), míg Alsósztregován a dacsólámiak (Dačov Lom) bánták, akiket alaposan kitömtek, mégpedig félidőnként egyenletes megoszlásban (8:2). A mérkőzést egyébként a vendégek játékosa, Melaga foglalta keretbe, aki a mérkőzés első és utolsó gólját szerezte.

A táblázat élén a 10 pontos nyustyaiak állnak a 8 pontos óváriak és a 7-7 pontos tiszolciak és ipolybalogiak előtt. A csábiaknak 6 (3 mérkőzésből), az ipolynyékieknek 5, a feledieknek és alsósztregovaiaknak 4-4, a bussaiaknak 2, míg az utolsó előtti helyen álló lukanényeieknek 1 pontjuk van.

Az 5. fordulóban szeptember 4-én, vasárnap 15.30 órától a felediek a bussaiakat, az ipolynyékiek a nyustyaiakat, a lukanényeiek a losonctamásiakat, míg a csábiak az ipolybalogiakat fogadják, míg az óváriak a dacsólámiakhoz, az óváriak pedig a bozitaiakhoz utaznak.

S bármilyen hihetetlen, 5 csapattal útjára indul a VII. liga is a Rimaszombati–Nagyrőcei járásban. Előbbit a nagybalogiak, sajószentkirályiak és az osgyániak, utóbbit a jolsvaiak és lubényiek képviselik.

Az első fordulóban a tavaly még két osztállyal feljebb játszó nagybalogiak a lubényieket, míg a jolsvaiak a sajószentkirályiakat fogadják.

forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei