Gombos Norbert jól kezdett Spanyolországban


A mátyusföldi teniszező magabiztos győzelemmel indított a Marbellában zajló férfi challenger-torna első fordulóját

Könnyedén győzelemmel kezdte a marbellai salakpályás challenger-tornát Gombos Norbert, aki két szettben legyőzte a hazai közönség előtt szereplő mindössze 20 esztendős  szabadkártyával induló hazai közönség előtt szereplő Carlos Gimeno Valerót. A mátyusföldi teniszezőnek mindössze 74 percre volt szüksége a győzelemhez. A spanyol játékos számára nem indult jól a találkozó, hiszen már az első adogatójátékát elvesztette, ami után nem is tudta brékhátrányát ledolgozni. Gombos végig dominált az első szettben, és a papírformának megfelelően hozta is az első játszmát.

A második szettben a felvidéki teniszező még nagyobb fölénybe került, a hazai közönség előtt szereplő Gimeno Valero nagy nehézségek árán hozni tudta első adogatójátékát a második játszma elején, de ezek után teljesen elfáradt. A világranglista 112. helyén álló nádszegi teniszező három alkalommal is elvette a spanyol adogatását, így a második játszmát nagy fölénnyel 6-1-re megnyerte Gombos és bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a negyedik helyen kiemelt cseh Veselý lesz az ellenfele.

A spanyolországi Marbellában zajló salakpályás challenger-tornán két korábbi top tízes játékos is visszatér a pályára hosszabb kihagyás után. Az osztrák Dominik Thiem csuklósérülése után tér vissza, míg a svájci Stan Wawrinka lábsérülései után, közel egyéves kihagyás után játszhat újra tétmérkőzést.

ATP Challenger Tour, Marbella (salakpályás):

Gombos Norbert – Carlos Gimeno Valero (spanyol) 6-4, 6-1

fotó és forrás: szurkolo.sk

A rovat legfrissebb hírei