Nem sikerült a bravúr Gombosnak


GS-győztes teniszező búcsúztatta a nádszegi származású teniszező az Australian Openen

Az egyetlen talpon maradt magyar teniszező is búcsúzott az év első Grand Slam tornáján a Melbourne-ben zajló Australian Openen. A 31 esztendős nádszegi származású Gombos Norbert a második fordulóban a horvát Marin Čilić ellen szenvedett vereséget négy szettben.

A selejtezőből indulva egészen a főtábla második fordulójáig menetelt a nádszegi Gombos Norbert a Melbourne-ban zajló Australian Openen. Az egyetlen talpon maradt magyar teniszezőnek azonban a második fordulóban már bravúrra volt szüksége a 27. helyen kiemelt korábbi Grand Slam-győztes Marin Čilić ellen, ami végül nem is jött össze Gombosnak.

A rutinos horvát teniszező már az első szettben érvényesítette a papírformát és Gombos első adogatását rögtön elvette, így már az első szett elején brékelőnybe került Čilić, majd 5-2-es vezetésnél dupla brékelőnybe került, amivel meg is nyerte 6-2-re az első szettet a 33 esztendős horvát. A második szettben is a rutinos horvát játékos irányított, Gombos ezúttal is nagyon hamar brékhátrányba került, így a második játszmában sem volt sok esélye, Čilić 6-3-ra behúzta a második szettet is.

A harmadik szettben Gombosnak mindenképpen javulnia kellett, amit meg is tett a felvidéki teniszező és a mérkőzés folyamán először el is vette horvát ellenfele adogatását és 3-0-ra is meglépett. A horvát azonban minden rutinját bevetette és kiegyenlített 3-3-ra.

A harmadik játszma hátralevő részében Gombosnak másodszor is sikerült elvennie a horvát adogatását 4-3-nál és végül 6-3-ra sikerült megnyernie a játszmát, amivel 2-1-re szépített a szetteket tekintve.

A negyedik szett már nagyon szorosan alakult, egyik játékos sem hibázott, mindketten hozták saját adogatásukat, így aztán rövidítésben és tiebreakben dőlt el a negyedik szett. A negyedik szettben benne volt akár a fordulat is, ugyanis a tiebreak során Gombos játszma labdához is jutott, de nem tudott élni vele, így aztán Čilić a tiebreaket is behúzta és 3-1-re megnyerte a mecccset és továbbjutott a következő fordulóba.

Australian Open, férfi egyes, 2. forduló:
Marin Čilić (horvát 27.) - Gombos Norbert 6-2, 6-3, 3-6, 7-6

fotó és forrás: szurkoló.sk

A rovat legfrissebb hírei