Az Olympiakos volt Komárom ellenfele a BL-ben


A CEV Bajnokok Ligája 2022-es kírásában már a második fordulóban játszott a komáromi férfi röplabdacsapat.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Rieker UJS Komárno csapata a BL első meccsén hazai pályán legyőzte a UVC Holding Graz csapatát. A visszavágón a Duna-partiak ismét győztek, így továbbjutottak a következő fordulóba.

CEV Bajnokok Ligája, 1. forduló, visszavágó:

UVC Holding Graz-Rieker UJS Komárno 1-3 (25-17, 23-25, 16-25, 16-25) 

Az Olympiakos Piraeus ellen szerdán mérkőztek a komáromiak. A Nyitrán rendezett találkozón megizzasztották ellenfelüket a szlovák bajnok játékosai. Az első szettet megnyerték, a másodikat pedig drámai végjáték után csak 38-40-re vesztették el. Végül a vendégek szoros mérkőzésen győztek.

"Európiai szinten is nagyszerűen teljesítünk, hatalmas reklám ez a röplabda sportágnak. Az egész mérkőzés során kiemelkedő teljesítményt nyújtottunk, a nézők végig lelkesen buzdították csapatunkat. Jó érzés volt büszke komárominak lenni, ezen a mérkőzésen szívünket beletettük a nagy múltú görög óriásklub ellen. Vereség ellenére drámai játékot tudhatunk magunk mögött, melyet a nézők több perces vastapssal jutalmazták meg. Köszönjük fiúk, egy hét múlva irány Athén, harcolni fogunk" - olvasható az egyetemi csapat Facebook-oldalán.

CEV Bajnokok Ligája, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Rieker UJS Komárno-Olympiakos Piraeus 1-3 (25-22, 38-40, 21-25, 22-25)

A visszavágót október 27-én rendezik.

Fotó: facebook.com/VKSpartakKomarno

 

A rovat legfrissebb hírei