Komáromi győzelem a Bajnokok Ligájában


A CEV Bajnokok Ligája 2022-es kiírásának első mérkőzésén legyőzte osztrák ellenfelét a komáromi röplabdacsapat.

"Na ezt nevezzük bravúros kezdetnek az európai kupában. A Bajnokok Ligájának 1. fordulóját, melyet az UVC HOLDING Graz ellen játszottuk fantasztikus eredménnyel nyertuk meg egyetlen elvesztett szett nélkük. Hatalmas gratuláció fiúk, egész Komárom szorított nektek és büszke rátok az egész régió. Az első lépés sikeresen teljesítve, motiváltan indulunk neki a visszavágónak. Csak így tovább fiúk" - olvasható a Rieker UJS Facebook-oldalán.

A Nyitrán rendezett mérkőzés első pontját Komárom szerezte és bár az elején még szorosan alakultak a pontok, 10-8 után megléptek Kasperkevičék. 15-9 után már nem tudott felzárkózni a Graz, így viszonylag simán 25-18-ra nyerték az első szettet Robin Pělucha tanítványai.

A második játékrész elején még az osztrákok is vezettek, de 6-8 után lassan átvette az irányítást a komáromi csapat és végül 25-16-ra húzták be a következő játszmát.

A harmadik szett már sokkal szorosabb játékot hozott, hol az egyik, hol  másik csapat volt a kezdeményezőbb. Végül Komárom nagy csatában 26-24-re nyerte a játszmát és így 3-0-ra a mérkőzést is.

A mérkőzés részletes statisztikáit és további érdekességeket ezen a linken ttekinthetik meg.

CEV Bajnokok Ligája:

Rieker UJS Komárom-UVC Holding Graz 3-0 (25-18, 25-16, 26-24)

 

A visszavágóra október 14-én kerül sor. 

Fotó: facebook.com/VKSpartakKomarno 

A rovat legfrissebb hírei