Két új igazolás is kidőlt Dunaszerdahelyen


A HC DAC Dunaszerdahely idei bajnokságának első részét két meghatározó játékosa nélkül kénytelen lejátszani.

A felkészülési időszak utolsó mérkőzésén Némethová Natália, az első bajnoki találkozón pedig Rajnohová Erika szenvedett hosszabb felépülési időt igénylő sérülést - adta hírül a HC DAC honlapja.

"A felkészülés utolsó mérkőzésén, Mosonmagyaróváron Némethová Natália egy ártatlannak tűnő, rossz mozdulatot követően kezdett térdhajlati fájdalmakra panaszkodni. A másnap elvégzett MRI vizsgálat a hátsó keresztszalag szakadását, illetve az ízületi tok hátsó részének bevérzését mutatta ki. Minden körülményt figyelembe véve a rögzítéses konzervatív kezelés mellett döntöttünk megfelelő gyógyszeres kezeléssel párhuzamosan. A gyógyulási folyamat hatékonyságát a közeljövőben tervezett MRI kontroll vizsgálat után tudjuk értékelni, és kilátásba helyezni a csapatba való visszatérésének várható idejét" – tájékozatott Dr. Almási József főorvos, a dunaszerdahelyi kórház balesetsebészeti és ortopédiai részlegének vezető orvosa.

Rajnohová Erika a bajnokság első fordulójában, a Házená Kynžvart ellen sérült meg. Róla így nyilatkozott Almási: "A hétfőn elvégzett MRI vizsgálat részleges szalag és csontporc zúzódás sérülését mutatta, amely műtéti megoldást jelen állás szerint nem igényel, így a kezelést konzervatív módon végezzük. Terveink szerint a játékos 4-5 hetes rögzítés után kezdheti meg a rehabilitációját. A csapat rendelkezésére remélhetőleg 10 héten belül állhat."

Némethová és Rajnohová is a nyáron érkezett Dunaszerdahelyre. Az átlövő és az irányító is tagja a szlovák válogatott keretének, így a decemberi kézilabda világbajnokság szempontjából is fontos, hogy mihamarább felépüljenek. Horváth Zoltán klubelnök ezért is kiemelte: "Igyekszünk minden támogatást megadni számukra mihamarabbi visszatérésükhöz."

Fotó: facebook.com/hcdacofficial

A rovat legfrissebb hírei