Szerdahelyi siker az első tétmeccsen


A HC DAC Dunaszerdahely 2021. szeptember 4-én, a liga-újonc cseh Házená Kynzvart ellen lépett pályára a MOL extraliga 1. fordulójában.

A mérkőzésen végig a hazai csapat diktálta a tempót, az első vendég-gólra csaknem öt percet kellett várni. Többször megközelítették a csehek a sárga-kékeket, de a győzelem nem forgott kockán. Debre Viktor vezetőedző örül csapata eredményének, különösen azért, mert hazai közönség előtt győzelemmel tudták kezdeni szezon - olvasható a HC DAC Facebook-oldalán.

"Minden győzelemnek örülni kell, de a mai különösen fontos, mert itthon nyertünk hazai közönség előtt, ráadásul így indítjuk a szezont. Egyébként egy kimondottan nehéz ellenféllel vívtuk ma csatát. Még ha az eredmény nem is mutatja, de végig keményen harcolnunk kellett, és nem engedhettünk meg magunknak lazítást, mert azonnal jöttek a másik oldalról a büntető gólok. Nem vagyunk még csúcsformában, de ez még nem is várható a csapattól. Vannak hibáink, amit csiszolni szükséges, de ezért dolgozunk nap mint nap. Örülünk a két pontnak, és készülünk a következő ellenfélre" – nyilatkozta Debre Viktor vezetőedző a klub honlapján.

MOL Extraliga, 1. forduló:

HC DAC Dunaszerdahely-Házená Kynžvart 26-23 (13-7)
Dunaszerdahely, v.: Haščíková, Kellner

Hazai gólszerzők: Juhos 7, Bízik B. 6 (3), Sári 4, Bízik R. 4, Élő 3 (1), Rajnohová 2

Fotó: facebook.com/hcdacofficial; Lelkes Ernő

 

A rovat legfrissebb hírei