Két évre írt alá szerdahelyen a válogatott védő


A lett válogatott védőjátékos az ukrán élvonalból érkezik Dunaszerdahelyre, számolt be a klub honlapja.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, lett válogatott védő érkezését jelentették be a DAC sajtótájékoztatóján

Andrejs Ciganiks Rigában született labdarúgó az ottani Skonto neveltje, ahonnan már ifjúsági korában Németországba igazolt. Sorrendben a Bayer Leverkusen, a Viktoria Köln és a Schalke 04 korosztályos csapataiban futballozott. 2018 nyarán a holland Cambuur gárdájához távozott, egy évvel később pedig az FK Rigához írt alá. A legutóbbi két idényt a Zorja Luhanszkban töltötte, amellyel két bronzérmet szerzett az ukrán első ligában. Tavaly ősszel az Európa-liga csoportkörében is játszott.

A négy El-csoportmeccsen volt kezdő, egyszer pedig csereként számított rá edzője. A bajnokságban 17 mérkőzésen 990 perc jutott neki és egy gólpasszt jegyzett.

„Az első benyomásaim kiválóak. A klub futballinfrastruktúrája fantasztikus, valami hasonlóval csak a német Bundesligában találkoztam. A stadion és a dunaszerdahelyi labdarúgás körüli dolgok fenomenálisak, ami komoly benyomást tett rám, ezt követően pedig már könnyű volt a döntés. Nagyon boldog vagyok, hogy a DAC részese lehetek. Bízom benne, hogy elkerülnek majd a sérülések, és itt továbbfejlődhetek. Elsősorban azonban a csapatnak szeretnék segíteni a célkitűzései elérésében”nyilatkozta a klub honlapján a szerződése aláírását követően a futballista.

Fotó: dac1904.sk


 

 

A rovat legfrissebb hírei