Új játékos érkezését jelentették be a DAC sajtótájékoztatóján


A DAC futballklub hétfőn megtartotta hagyományos szezonnyitó sajtótájékoztatóját a MOL Arénában.

A sárga-kékeket Jan Van Daele sportigazgató, Németh Antal vezetőedző és Dominik Kružliak, csapatkapitány képviselte.

Jan Van Daele elmondta, hogy mindenképpen jobbak akarnak lenni, mint egy évvel korábban, szeretnének fejlődni a korábbi szezonhoz képest. Sok helyen azt írták, hogy kicsi volt a mozgás a csapaton belül, de még javában tart az átigazolási időszak, így lehetnek változások.

Kapusposzton ahogy azt tudni lehetett, Száraz helyére érkezett Vantruba. Van viszont egy új balhátvéd is a csapatban. Andrejs Ciganiks lett válogatottként csatlakozik a dunaszerdahelyiekhez. A 24 éves futballista az előző évben az ukrán Zorya Luhanks színeiben az Európa-liga csoportkörében is szerepelt.

A sportigazgató elmondta, hogy nagyon közel vannak ahhoz, hogy egy középső védő is aláírjon, de a középpályán is terveznek erősítést. Eric Ramirez kapcsán kifejtette, hogy bár megszületett a megegyezés a DAC és Rubin Kazan között, végül az nem valósult meg a transzfer. Ennek az oka a klub számára is érthetetlen. Folynak azonban még tárgyalások más csapattal, csapatokkal és a hét végéig eldőlhet a venezuelai futballista sorsa. A feltételek viszont a szerdahelyiek számára nem annyira kedvezőek, mint az oroszok esetében.

Németh Antal elmondta, hogy folyamatosan fejlődtek a felkészülés alatt. Az első két ellenfél ellen a védekezésre fókuszáltak, utána a kicsit könnyebb ellenfelek ellen pedig a támadásépítés került előtérbe. Az Újpest ellen már mindkét részt meg tudták jól valósítani és csak pontrúgásból kaptak gólt, ami szintén kiemelendő. A Partizán elleni meccs előtt optimista az edző. Bár tudja, hogy erős ellenfél ellen lépnek majd pályára örülnek, hogy elkezdhetik végre az idény.

Dominik Kružliak beavatta az újságírókat, hogy remek a hangulat az öltözőben és már alig várják, hogy tétmérkőzésen léphessenek pályára.

Németh Antal újságírói kérdésre elmondta: „A szurkolókkal sokkal erősebbek vagyunk.”

Az edző kérdésünkre kifejtette, hogy bár a csapat a három belső védős felállásban játszott a felkészülés alatt, nem kizárólag csak ezt szeretné majd használni. „Örülök ennek a kérdésnek. A játékosoknak is elmondtam, hogy a legfontosabb a stílus amiben játszani akarunk. Ehhez a 3-5-2-es felállás illik a legjobban, de tudni kell váltani. A profi játékosok képesek több formációban is játszani. Fontos, hogy mindenki flexibilis legyen és tudjon váltani a felállások között úgy, hogy a stílus mindig megmaradjon. Benne van a pakliban, hogy visszatérünk a négyvédés taktikához, amennyiben az ellenfél játéka azt megkívánja.”

facebook.com/sportnaplo

A rovat legfrissebb hírei