Ramirez góljával nyert a DAC


A Fortuna Liga rájátszásában a venezuelai csatár minden meccsen betalált. 6 fordulóban 8 gól áll a neve mellett, az egész szezont figyelembe véve pedig már 16-nál tart.

A dunaszerdahelyieket először irányította Bernd Storck távozása után Németh Antal. A magyar edző a középpályán változtatott. Az előző szezon végén Vida Máté sérülése után lehetőséget kapó gambiai középpályás, Sainey Njie akkor jó teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Szombaton újra ő volt a védekező középpályás. Hiányzott a meccskeretből Schäfer András, ott volt viszont már a kispadon Cesar Blackman.

A hazaiaknál kezdett a góllövőlistán a 15 gólos Ramirez mögött 14 találattal álló Filip Balaj, valamint a kanadai táblázaton szintén a venezuelai mögött második David Hrnčár (6 gól+12 gólpassz). Hiányzott viszont a középpálya vezére, az előző fordulóban súlyos térdsérülést szenvedő Denis Duga.

Az első komoly lehetőségre a 16. percig kellett várni, akkor Kružliak középre fejelt ki egy jobb oldali beadást, a második hullámban érkező Tóth pedig kapásból a felső lécre lőtte a labdát. Az első félidő hosszabbításának 3. percében Hrnčár szabadrúgását magabiztosan ölelte magához Jedlička. A leírtakon kívül nem forogtak veszélyben a kapuk, nem volt túl közönségszórakoztató játékrész.

Az 50. percben a semmiből szerzett vezetést a DAC. Njie a saját tizenhatosa előteréből indította a félpályáról induló Ramirezt, aki egyedül vezethette Chovanra a labdát és magabiztos megoldást választva a hosszú alsóba lőtt, 0-1.

Rögtön ez után Andzouana passza után Nebyla került helyzetbe, de a ViOn kapusa ezúttal védeni tudott. És jött is a következő az 52. perc végén, Divković 18 méterről a hosszú felsőt célozta meg, de Chovan bravúrral védett. A sárga-kékek három perc alatt többet mutattak, mint az egész első félidőben. Az 56. percben Andzouana találta el a kapufát. Gyorsan eldönthette volna a szünet után a meccset a Dunaszerdahely.

Nem sokkal később Moumou váltotta Andzouanát, majd egy kontra végén Balić lőtt mellé. A 75. percben Blackman is pályára lépett, Divkovićot váltotta. A hajrában Ramirez megkapta 5. sárga lapját a szezonban, így a következő mérkőzést ki kell majd hagynia. A végén a hazaiak mindent megtettek az egyenlítésért, de a kapu előtt döntő pillanatokban nem sikerült jól befejezniük a támadásaikat. Így Németh Antal győzelemmel mutatkozott be vezetőedzőként.

Fortuna Liga, rájátszás-felsőház, 6. forduló:

FC ViOn Zlaté Moravce-FC DAC 1904 0-1 (0-0)
Aranyosmarót, v.: Očenáš (Vorel, Ferenc)
Gólszerzők: Ramirez (50.)
Sárga lap: Haspra (35.), Menich (81.) ill. Ramirez (82.)

ViOn: Chovan - Haspra (Mihálik 89.), Moško (Orávik 81.), Menich, Pintér - Hrnčár, Grozdanovski (Ďubek 61.), Tóth, Šmatlák (Kyziridis 61.) - Sloboda, Balaj
DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak, Beskorovainyi, Davis - Balić, Njie, Nebyla (Müller 89.) - Divković (Blackman 75.), Ramirez, Andzouana (Moumou 65.)

A szerdahelyiek legközelebb egy hét múlva, május 1-jén, 14:30-tól a Zsolna ellen lépnek pályára a MOL Arénában.

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei