Felnőtt bajnokként készül Vodnyánszká Renáta a junior bajnokságra


A dunaszerdahelyi atléta múlt hétvégén megszerezte első aranyérmét a felnőttek között.

Az elmúlt hétvégén rendezték az atlétikai szlovák Fedettpályás Országos Bajnokságot. A mezőnyben ott volt a mindössze 17 éves Vodnyánszká Renáta is, aki az előző évben ezüstérmet nyert a felnőttek között, míg utánpótlás szinten 13-szoros szlovák bajnoknak mondhatja magát.

A Megy Sport Dunaszerdahely atlétája távolugrásban 587 centiméteres fedettpályás egyéni csúcsával tudott győzni. Ezzel pedig gyarapította a családi éremkollekciót, hiszen édesanyja és edzője Medgyes Renáta 2010-ben, 2011-ben és 2014-ben tudott szlovák bajnok lenni ebben a versenyszámban. A második helyen 577 centiméterrel a kassai klub színeiben Kaliašová Silvia végzett, a harmadik pedig 560 centiméterrel a máriatölgyesi csapat versenyzője, Ďurkechová Zuzana lett.

"Örülök, hogy győzni tudtam. Ez volt az első versenyem ebben a szezonban, úgyhogy nem voltak nagy elvárásaim. Megpróbáltam a lehető legtöbbet megtenni a győzelemért. Fedettpályás egyéni csúcsot ugrottam, ez elég volt a sikerhez, úgyhogy nagyon elégedett vagyok. Remélem, hogy legközelebb ez mégjobb lesz majd a részemről" – olvasható a fiatal versenyző nyilatkozata az atletika.sk weboldalon.

A következő lehetőség pedig már ezen a hétvégén ott lesz előtte, hiszen a junior mezőny fedettpályás országos bajnokságára szombaton és vasárnap kerül sor. A távolugró lányok mezőnye szombat délután méri össze erejét.

Halové majstrovstvá Slovenska dospelých medaila v skoku do diaľky žien s novým osobným halovým rekordom 587cm Renáta Vodnyánszká

Közzétette: Atletický klub Megy Sport Dunajská Streda – 2021. február 20., szombat

Fotó: facebook.com/megysportDS

 

A rovat legfrissebb hírei