Kalmár: Nem szabad a kisebb csapatok ellen pontokat veszítenünk


Megtartotta a 2020/2021-es idény folytatása előtti sajtótájékoztatóját a DAC. Az eseményen Jan Van Daele, Bernd Storck és Kalmár Zsolt válaszolt a kérdésekre. Jöjjenek a csapatkapitány gondolatai.

A dunaszerdahelyiek játékmestere szerint egy nagyon jó felkészülésen vannak túl, 5 héten keresztül nagyon keményen készültek, napi két edzés mellett edzőmecsseket is tudtak játszani. A csapat véleménye szerint nagyon jó teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben, így jó állapotban vannak mind mentálisan, mind fizikálisan. "Nagyon várjuk már az első mérkőzést, hogy újra tétmeccset játszunk. A csapat készen áll, hogy egy újabb sikeres félév legyen mögöttünk" – mondta a magyar válogatott középpályás.

"Minden meccsen nehéz játszani, hiszen ellenünk mindenki meg akarja mutatni, hogy jobb csapat. A kisebb csapatok ellen nehezebben találjuk meg a réseket. A legfontosabb, hogy mindig a következő meccsre kell koncentrálni, mindegy, hogy kivel játszunk és a három pontot meg kell szerezni. Komoly céljaink vannak a szezonban és nem szabad olyan hibákat elkövetni mint az előző év végén az utolsó meccseken, ebben kell fejlődnünk a jövőben" – válaszolt Kalmár arra a felvetésre, hogy az alapszakasz hátralévő részében az élcsapatok mellett az alsóházban található klubok is az ellenfeleik lesznek, akik ellen sokszor nehezebben megy a csapatnak.

A sárga-kékek csapatkapitánya szerint a bajnoki címről nüanszok döntenek majd. A Slovannal még három mérkőzést is fognak játszani, amelyeket be kell húzniuk. Tudja, hogy nem lesz könnyű dolguk, de a csapat képes rá, hogy utolérjék riválisukat és nagyon motiválttak, hogy sikereket érjenek el a tavasszal. Az ősz kapcsán Kalmár Zsolt kifejtette, hogy a legjobb félévén van túl, hiszen 11 gól mellett 5 gólpasszt is kiosztott és beverekedte magát a válogatottba is, ahol sok meccsen tudott játszani. A teljesítményével a klubnak is szeretné meghálálni azt, hogy bő egy évvel ezelőtti komoly sérülésekor segítettek neki és mindent megtettek azért, hogy a felépülése zökkenőmentes legyen. Természetesen motivált, hogy megnyerje a gólkirályi címet, hiszen ilyen elismerést még nem szerzett a karrierje során. Keményen fog dolgozni ezért, de a legfontosabb, hogy a csapat eredményes legyen és ha ez így lesz, akkor a jó egyéni teljesítmények is jönni fognak maguktól.

Arra az újságírói kérdésre, hogy az előző szezonhoz képest most nem tíz, csak öt pont a hátrányuk a Slovan mögött azt válaszolta, hogy ez még ledolgozható, hiszen még 14 mérkőzés hátra van. Nem szabad viszont a kisebb csapatok ellen pontokat hullajtani, mert ezeket a hibákat a Slovan kihasználja, és ők sokszor ha nehezen is, de 1-1 góllal legyűrik az alsóházi ellenfeleiket is. "Ebben fejlődnünk kell. Egy szinten vagyunk a Slovannal és remélem el tudjuk érni azt, amit kitűztünk magunk elé" – zárta a DAC tizenhármasa.

Bernd Storck sajtótájékoztatón elhangzó szavait ebben a cikkünkben foglaltuk össze, míg Jan Van Daele mondatait itt olvashatják el. Az esemény pedig ide kattintva teljes egészében visszanézhető.

Fotó: facbook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei