Storck: Taiwo vissza akart jönni, meg fogja kapni az esélyt


Megtartotta a 2020/2021-es idény folytatása előtti sajtótájékoztatóját a DAC. Az eseményen Jan Van Daele, Bernd Storck és Kalmár Zsolt válaszolt a kérdésekre. Elsőként a vezeteőedző meglátásairól számolunk be.

A dunaszerdahelyiek német edzője azzal kezdte, hogy üdövözölte a szakmai stáb kép új tagját, Czuczi Mátyás, videóelemzőt, segédedzőt, valamint Nico Pellatz kapusedzőt.

A magyar válogatottnál is dolgozó szakember elmondta, hogy egy nagyon hosszú 5 hetes felkészülésen vannak túl, amely nem csak a játékosoknak, de a stáb tagjainak is nehéz és megterhelő időszak volt. Kifejezte reményét, hogy Szlovákiában a jövőben hamarább elkezdődhetne a tavasz, mint van az több környező országban is, hiszen így nekik sem kéne ilyen sokáig tétmeccs nélkül maradni és a nézők is hamarább élvezhetnénk az éles találkozókat. Storck kifejtette, hogy a MOL Akadémián nagyon profi körülmények között, fűtött, jó minőségű pályákon tudnak készülni és minden eszköz adott volt ahhoz, hogy megfelelő állapotba kerüljenek. 

"Jelen helyzetben nem volt egyszerű ellenfeleket találni a felkészülési mérkőzésekre, de örülök, hogy végül többször is tudtunk játszani. Ezek a találkozók segítettek felkészülni a Trencsén elleni bajnokira. Voltak kisebb sérültjeink az utóbbi napokban, de már Schäfer és Divković is visszatért közénk" – folytatta a DAC mestere, aki az átigazolásokról is szót ejtett: "Köszönet jár a klubevezetésnek, hogy volt lehetőségünk új játékosokat szerződtetni. Christie-Davis már korábban Belgiumban is volt a játékosom, ő biztosan sokat segíthet nekünk. Ami a többi játékost illeti ők még nagyon fiatalok, szükségük van egy kis időre, amíg megszokják az itteni légkört és a játékfilozófiánkat, hogy aztán erősíteni tudjanak minket."

A csapat célja a német edző szerint megközelíteni, utolérni a Slovant és a kupában is kiemelkedő eredményt elérni. A csapat készen áll erre és nagyon várja már, hogy vasárnap újra éles meccsen lépjen a pályára. Nagyon fontos lesz a kezdés, hogy hogyan sikerül az alapszakasz utolsó négy mérkőzése. A csapat szerinte képes odaérni az elejére, ahogy ezt a szezon elején is bizonyította. Storck Davisről és Friederől is beszélt. A panamai játékos már Dunaszerdahelyen van, 2-3 héten belül térhet vissza a társakhoz, míg Friedet a hét elején operálták, de úgy néz ki minden rendben volt és 3-4 hét múlva ő is csatlakozhat majd hozzájuk.

Kérdésünkre Bernd Storck a Nagymihályban ősszel 6 gólt szező Abdulrahman Taiwo helyzettét is ismertette: "Nagyon őszintén beszéltem vele. Ő jelezte, hogy vissza akar térni hozzánk és bizonyítani szeretne. Elmondtam neki, hogy a középcsatár posztján itt van Ramirez és Nicolaescu is, de ő egy sokoldalú játékos, így más pozícióban is megállja a helyét. Balról és jobbról is tud játszani és nagyon érzi a tizenhatost, ezért is lőhetett ennyi gólt Nagymihályban. Sharani kölcsönadása miatt felszabadult egy hely, amit ő foglalt el a támadósorban. Egy lehetőség volt számára a felkészülés is, elmondtam neki, azon is fog múlni, hogyan tud alkalmazkodni a munkánkhoz. Ez nagyon jól ment neki. Fontos továbbá, hogy jól ismeri a bajnokságot.  Örülök, hogy itt van és meg fogja kapni az esélyt, hiszen még 14 bajnoki és remélem sok kupameccs vár ránk. Reméljük, hogy sok gólt láthatunk tőle."

A további kérdések között felmerült a balhátvéd pozíciója, hiszen Davis sérülés miatt még nem bevethető. Az új igazolás Brunetti még nincs kész arra, hogy a kezdőbe kerüljön. Fizikálisan is van még lemaradása, valamint nehezíti a helyzetet, hogy csak portugálul beszél, így a pályán sem tud kommunikálni a társakkal. "Nem lenne fair, ha úgy tenném be a csapatba, hogy az említett okok miatt nem tudja azt a teljesítmény nyújtani, amire majd a jövőben képes lesz. Még csak tíz napja van itt, nem tudtuk őt olyan egyszerűen idehozni Brazíliából. Megvan viszont már a megoldás a Trencsén elleni mérkőzésre, de még nem akarom elárulni.. Majd meglátják, ki fog játszani" – zárta Storck.

Kalmár Zsolt sajtótájékoztatón elhangzó szavait ebben a cikkünkben foglaltuk össze, míg Jan Van Daele mondatait itt olvashatják el. Az esemény pedig ide kattintva teljes egészében visszanézhető.

Fotó: facebok.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei