Az utolsó két percben fordított a DAC Angyalföldön


A dunaszerdahelyiek az első félidőben hátrányba kerültek, majd a 89. és a 90. percben szerzett góllal fordítottak.

Társoldalunk, az nb1.hu munkatársa a helyszínen tekintette meg a mérkőzést, amely előtt egy élő bejelentkezéssel hangolta a szurkolókat.

A mérkőzést a Vasas kezdte jobban, hiszen már a 11. percben vezetéshez jutottak. Radó csapata második nagy lehetőségét váltotta gólra. A nem túl nagy iramú első félidőben a DAC Ramirez, Kalmár és Balić révén is veszélyeztetett, de nem tudott egyenlíteni. Jova Levente jól védett. Kalmár igyekezett az őszihez hasonló módon irányítani a csapatát, de még nem volt olyan a tempó, mint a 2020/2021-es szezon elején. Ami a játékot illeti, mindkét csapaton érződött még az idény eleji forma.

A szünetben több változás is volt a hazaiaknál, míg a felvidéki gárdába beállt Száraz, Beskorovainyi és Nicolaescu is. Bernd Storck folyamatosan cserélt a második játékrészben, lehetőséget kapott Andzouana, Nebyla, Taiwo, Moumou, Sharani és Braun is. Utóbbi játékos egyelőre a korábbi híreinkkel ellentétben még nem írt alá a csapathoz, de az orvosi vizsgálatok abszolválása után erre minden bizonnyal sor kerül majd.

A hazaiak több nagy helyzetet is elpuskáztak, nem tudták növelni előnyüket, ez pedig megbosszulta magát. A mérkőzés végén előbb egy kifejelt labdát Balić vett le, majd lőtt Radoš kapujába. A 90. percben aztán jött a második sárga-kék gól is. Egy jobbról érkező hosszú indítást elnéztek a Vasas védői, a balról érkező Sharani viszont lecsapott rá és eldöntötte a találkozót.

Felkészülési mérkőzés:

Vasas FC-FC DAC 1904 1-2 (1-0)
Fáy utcai Sportcentrum
Gólszerzők: Radó (11.) ill. Balić (89.), Sharani (90.)

DAC: Jedlička (Száraz 46.) - Blackman (Sharani 79.), Kružliak (Beskorovainyi 46.), Müller, Sommer (Braun 79.) - Schäfer (Nebyla 74.), Njie (Nicolaescu 46.), Balić - Divković (Moumou 74.), Ramirez (Taiwo 65.), Kalmár (Andzouana 58.)
Vasas, 1. félidő: Jova - Silye, Szilágyi, Litauszki, Terbe - Hidi M, Viczián, Pátkai - Pekár, Feczesin, Radó
Vasas, 2. félidő: Jova (Rados, 63.) - Szivacski, Szilágyi, Tóth, Viczián, Kalmár - Kovács, Szatmári, Hinora - Murka, Balajti

A DAC legközelebb január 23-án, 14.00 órai kezdettel a MOL Akadémián a Győri ETO ellen lép pályára.

Az nb1.hu a mérkőzés után röviden értékelte a látottakat:

A mérkőzés teljes egészsében ide kattintva visszanézhető. 

Képek: nb1.hu/Simon Zoltán

A rovat legfrissebb hírei