Előrelépnének tavasszal a komáromiak


A KFC felkészüléséről az M1 Nemzeti Sporthíradója számolt be.

A lila-fehérek január 4-én kezdték meg a felkészülést hazai környezetben, pontosabban a koppánymonostori műfüves pályán. Saláta Kornélék tehát néhány kilométerre főhadiszállásuktól, a határ túloldalán edzettek, nem vonultak edzőtáborba. A komáromiakhoz új játékosok is csatlakoztak.

A csatársorba érkezett a Szered, a Miava, a Nyitra, a Szakolca és legutóbb Pohronie csapatában szereplő Patrik Abrahám. A 29 éves támadó 49 Fortuna Ligás bajnokin 5 gólt szerzett az elmúlt években, míg a másodosztályban 123 meccsen 39 gól áll a neve mellett. A másik érkező Faragó Tamás lesz. A támadó játékos már ősszel csatlakozott volna a Duna-partiakhoz, de sérülése miatt még nem léphetett pályára. A 31 éves futballista Békéscsabáról igazolt Komáromba, előtte pedig a Dorog csapatát erősítette, 75 NB2-es mérkőzésen 10 gólt és 7 gólpaszt jegyzett. Faragó korábban már kétszer is volt a komáromiak játékosa.

Ami a távozókat illeti Karhan edző mellett még november végén elköszöntek Čellár Jaroslavtól, Lovász Denistől, Holik Jántól és Pinte Patriktól is.

Domonkos Kristóf, a csapat középpályása a Nemzeti Sporthíradónak elmondta, hogy jót tehet nekik a vérfrissítés, hiszen a csapat többre képes, mint azt a jelenlegi helyezése mutatja. A KFC 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 8 vereséggel a 12. helyről várja a tavaszi folytatást.

A decemberben kinevezett új vezetőedző, Németh Szilárd a csapat erőnlétén és játékstílusán is változtatni szeretne. Célja, hogy a csapat el tudjon mozdulni a 12. pozícióból és minél jobb eredményt érjen el.

A komáromiak Facebook-oldalukon jelentették be, hogy első felkészülési mérkőzésüket január 16-án 11 órakor a Pozsonyligetfalu (FC Petržalka) ellen játsszák, majd január 24-én 13 órától a Dorogi FC otthonában is pályára lépnek majd.

Fotó: Facebook; Karol Scholtz

 

A rovat legfrissebb hírei