Véget ért a szerdahelyi álom


Nemjött össze a kilencedik győzelem a DAC-nak a Zsolna otthonában.

Bernd Storck csapata most egy még fiatalabbal találkozott. A zsolnai kezdőben a legidősebb a 23 éves csapatkapitány, Minárik volt.

A szerdahelyiek először Divković révén veszélyeztethettek volna, de a Kalmár által legurított szabadrúgást nem találta el a horvát. Szép figura volt. A másik oldalon Rusnák lőtt éles szögből a rövid alsó felé, de Jedlička védett.

A 9. percben láthattunk egy hazai kezezést, de a játékvezető nem adott tizenegyest. Zsolnán szombaton üzemelt a VAR rendszere, de csak tesztelés céljából, hogy a stadion megkaphassa a szükséges tanúsítványokat, amennyiben bevezetik a videóbírót a Fortuna Ligában. Így nem nézték vissza az esetet. A túloldalon Sluka remekül ugratta ki Iľkot, aki becsapta egy csellel Müllert, majd szépen lőtt Jedlička kapujába, 1-0.

A DAC nem tudott komoly helyzetet kialakítani, csupán szögleteket rúghattak Kalmárék, míg a másik oldalon jött a következő. Müller hatalmas hibája után, lépett ki Kurminowski, majd Kružliak és Jedlička mellett is elment és a kapuba lőtt, 2-0. A dunaszerdahelyiek védője gyakorlatilag kiugratta szerencsétlen megmozdulásával a zsolnai csatárt.

A vendégek részéről Divković életerős kísérletét védte Petráš. Szűk fél óra után újabb védelmi bizonytalanságott láthattunk a csallóközieknél. Iľko jól érkezett a lemaradó Müller mellett, átemelte a kapust is, de Blackman visszaért és könnyen mentett. A másik oldalon Ramirez lőtt, de újra védett a Zsolna kapusa. Nem úgy a 33. percben, amikor Balić kényszerítőzött Ramirezzel, majd 15 méterről szépen lőtt laposan a kapuba, 2-1.

Pillanatokon belül jött a hazai válasz, Bichakhchyan szép gólt szerzett középről, 3-1.

A félidő végén még újabb zsolnai gólok is születhettek volna. Iľko próbálkozása után Jedlička védett, majd a 44. percben Müller kezezett egyet, de ekkor sem járt büntető. Hasonló eset volt, mint a meccs elején a túloldalon, így végül egyik oldal sem foghat semmit a bíróra ilyen téren.

Az 56. percben Divković lőtt jó helyről, de a megpattanó lövése mellé ment, míg Kalmár bombáját szépen tenyerelte ki Petráš az alsó sarokból. Schäfer is helyzetbe került Kalmár kiugratása után, de 6 méterről becsúszva kicsivel a kapu mellé továbbította a játékszert. A vendégek kapujánál Iľko próbálkozott, de Jedička védett. Nem sokkal később Kružliak próbált meg mellel hazaadni egy beadást, de a játékészer a hálóban kötött ki, 4-1.

Ezt követően ugyan próbálkozott még a Dunaszerdahely, de most hiányzott az átütő erő Ramirezékből, így vagy a kapus állta útjukat, vagy pedig nem találták el a kaput helyzeteiknél. Bernd Storck cserékkel is próbálkozott, de ezek sem hozták meg a változást. Nem lepődnénk meg viszont ha Beskorovainyi legközelebb nem csak csereként, de kezdőként kapna lehetőséget a bizonytalankodó védelem közepén.

A DAC győzelmi sorozata, amellyel nem csak a klub, de a szlovák bajnokság történetét is átírta megszakadt. Kalmárék 8 győzelem után elszenvedték első vereségüket. Ha a Slovan vasárnap győz a Pohronie otthonában, a két csapat közti különbség két pontra csökkenhet. Reméljük Radványi Miklós csapata borsot tör majd a bajnok orra alá.

A szerdahelyiek legközelebb a válogatott szünet után október 17-én Aranyosmaróton a ViOn ellen lépnek pályára.

Fortuna Liga, 9. forduló:

MŠK Žilina-FC DAC 1904 4-1 (3-1)
Zsolna, zárt kapuk mögött: v.: Kráľovič (Hrčka, Pozor)
Gólszerzők: Iľko (10.), Kurminowski (23.), Bichakhchyan (34.), Kružliak (70.) - öngól ill. Balić (33.)
Sárga lap: Iľko (12.), Kiwior (39.) ill. Müller (35.)

Zsolna: Petráš - Anang, Minárik, Kiwior, Sluka - Gono, Fazlagič (Ďuriš 68.) (, Bichakhchyan (Kopas 63.) - Rusnák (Myslovič 63.), Kurminowski (Bernát 78.), Iľko (Gamboš 78.)
DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Müller (Beskorovainyi 82.), Davis - Balić (Friede 75.), Schäfer (Njie 82.), Fábry (Andzouana 46.) - Kalmár - Divković (Nicolaescu 65.), Ramirez

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei