7/7 - Idegenben is győzött a DAC


A dunaszerdahelyiek a Fortuna Liga 7. fordulójában Szenicére látogattak.

A vendégek kezdőjéből hiányzott az eltiltott Müller, valamint Friede is. Előbbi helyére Beskorovainyi, utóbbiéra Fábry került. A kispadon ott volt a Jablonec ellen két góllal bemutatkozó Nicolaescu.
Az első negyedórában komoly helyzetet nem láthattunk. Ezt követően Kalmár ugratta ki Ramirezt, de egy kicsit hosszú volt a labda, így a venezeuelai nem tudta átvenni azt. A 18. percben ígéretes helyről járt szabadrúgás a Szenicének, de Moses nagyon rosszul adta középre a labdát. Nem így tett a túloldalon Kalmár, aki egy újabb szép szabadrúgásgólt jegyzett jó 25 méterről. Fryšták még beleért, de védeni nem tudott, 0-1.

Kisebb szerdahelyi helyzetek és egy-két veszélyesebb hazai kontra után Kalmár újra szabadrúgásból veszélyeztetett, de a szenicei kapus ekkor védett. Ezt követően a csapatkapitány remekül adta be a labdát, középen Divković fejelt, de Fryšták bravúrral védett. A másik oldalon Malecról maradtak le Kružliakék, a korábban Dunaszerdahelyen játsszó csatár pedig egyenlítet. Malec nem örült látványosan a góljának, 1-1.

Egy óra játék után Kalmár lőtt rá egy szöglet utáni lecsorgót, ami egy védőn megpattanva kötött ki a kapuban, 1-2.

Néhány perccel később Divković kapta meg a labdát jobbról a tizenhatos sarkánál. A horvát már az átvétellel átvert egy védőt, majd megtolta a játékszert és elment még egy mellett, majd szépen laposan kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-3.

Ramirez is betalált, de lesről így azt nem adta meg a játékvezető. A másik kapu előtt Kružliak ért bele szerencsétlenül a labdába, amely éppen Malec fejére perdült, aki okosan átfejelte azt a kilépő Jedličkán, 2-3.

Potyogtak a gólok, Kalmár szabadrúgásból a beadást választotta a 76. percben, Ramirez pedig remekül érkezett és befejelte a negyediket is, 2-4.

Ugyan sárga lapot az egész meccsen nem osztott ki a játékvezető, a 79. percben felmutatott egy pirosat. Nicolaescu lépett ki remekül a védők közt, Nemec pedig utolsó emberként buktatta ők. Jogos kiállítás. A megítélt szabadrúgást Kalmár 17-ről lőtte rá, de a kapus védett.

A végén Kalmár igyekezett megszerezni a harmadik gólját, de a védők elsodorták és a magyat válogatott játékos lent is maradt a gyepen, majd nem sokkal később sántikálva hagyta el a pályát.

A DAC jó játékkal a csütörtöki El-selejtezős továbbjutás után a bajnokságban megnyerte a hetedik meccsét is. Ezzel továbbra is száz százalékos teljesítménnyel vezeti a Fortuna Ligát és tovább írta a klubtörténelmet.

Fortuna Liga, 7. forduló:

FK Senica-FC DAC 1904 2-4 (1-1)
Szenice, 1 000 néző, v.: Očenáš (Hrčka, Ferenc)
Gólszerzők: Malec (44., 72.) ill. Kalmár (21., 60.), Divković, Ramirez
Piros lap: Nemec (79.)

DAC: Jedlička - Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis (Malý 90.) - Fábry, Schäfer, Balić (Bednár 82.) - Kalmár (Njie 90.) - Divković (Nicolaescu 66.), Ramirez
Szenice: Fryšták - Kopečný, Carrillo, Nemec, Šimčák - Addo (Gallovič 69.) - Duda (Totka 80.), Piroska (Šaláta 83.) - Košťál (Marie 69.), Malec, Moses

Fotó: facebook.com/fcdac

A rovat legfrissebb hírei