US Open - Gombos a második körben búcsúzott


A felvidéki teniszező a második fordulóban vereséget szenvedett az amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Gombos Norbert ellenfele az US Open második körében a 2014-es győztes Marin Čilić volt. 

A horvát 6-3-as sikerével záródott első szett után a második játszmában remekelt Gombos. 1-1-et követően nem sok esélyt adott a világranglistán 38. ellenfelének. Zsinórban hét megnyert labdamenet után és az 1-6-os szettet követően a harmadikban is 0-2-őt mutatott az eredményjelző, de Čilić összekapta magát. Végül rövidítésben 7-6 (7-2) lett az eredmény. Az utolsó játszma újra kiegyenlített játékot hozott, a horvát végül 1 óra 9 perc alatt nyerte meg azt. A mérkőzés 3 óráig és 1 percig tartott.

A nádszegi teniszező így is legjobb teljesítményét nyújtotta, hiszen először jutott tovább az első fordulón a négy Grand Slam torna egyikén.

US Open, 2. forduló:

Marin Čilić-Gombos Norbert 3-1 (6-3, 1-6, 7-6, 7-5)

Eközben Fucsovics Márton öt szettben legyőzte a 14. helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot, így a legjobb 32 közé jutott. A következő körben a világranglistán 82. amerikai Frances Tiafoe lesz az ellenfele, aki szintén ötjátszmás mérkőzésen jutott tovább. Kettejük eddigi mindkét mérkőzését Fucsovics nyerte, 2018-ban Genfben, idén pedig Dohában verte riválisát, előbbi összecsapást salakon, utóbbit kemény pályán rendezték.

Fucsovics Márton-Grigor Dimitrov 3-2 (6-7, 7-6, 3-6, 6-4, 6-1)

A női párosok mezőnyében Babos Tímea - oldalán Kristina Mladenoviccsal - könnyedén jutott túl az első fordulón. A világbajnok magyar, francia duó a Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos amerikai, mexikói kettőst múlta felül két sima játszmában.

Babosék ellenfele a nyolcaddöntőben a Gabriela Dabrowski, Alison Riske kanadai, amerikai duó lesz.

Női páros, 1. forduló:

Babos Tímea, Kristina Mladenovic-Kaitlyn Christian, Giuliana Olmos 2-0 (6-2, 6-2)

Fotó: facebook.com/slovenskytenisovyzvaz

 

A rovat legfrissebb hírei