Fucsoviccsal csap össze Gombos New Yorkban


A felvidéki teniszező a selejtezőből jutott fel a főtáblára.

Az eredetileg Cincinattibe tervezett tenisztornán a selejtező első körében Gombos Norbert az olasz Stefano Travagliat győzte le 7-6, 4-6, 6-4-re, majd a koreai Soonwoo Kwon volt az ellenfele. A nádszegi teniszező újra három szettben tudott győzni, 6-7, 7-6, 4-6-ra. Két sikerének köszönhetően Gombos feljutott a torna főtáblájára, ahol a szintén a selejtezőből induló magyar Fucsovics Márton lesz az ellenfele.

A világranglista 84. helyén álló Fucsovics a 218. amerikai Brandon Nakashimával találkozott először és nyert két játszmában 6-2, 6-4-re. A második fordulóban a spanyol Pedro Martinezt is magabiztosan győzte le a magyar teniszező 6-1, 6-2-re.

A második körben 165 perc alatt nyerő Gombos a Szlovák Tenisz-szövetség Facebook-oldalán így nyilatkozott: "Nagyon boldog vagyok, hogy feljutottam a főtáblára. Ma ez egy nagyon megterhelő mérkőzés volt, ami sok fordulatot hozott. A második szettben 5-4-nél három mérkőzéslabdám volt az ellenfél adogatásánál, de nem tudtam kihasználni őket és végül a játszmát is elvesztettem. Ennek ellenére mentálisan nagyon jó voltam és ezért nagyra értékelem a sikert."

Amikor a felvidéki játékos és erőnléti edzője, Olasz Dávid kiutazott az Egyesült Államokba, még nem volt biztos, hogy elindulhat ezen a versenyen. Gombos kettővel a vonal alatt volt az indulók között, de a visszalépések miatt végül befért a selejtező mezőnyébe a világranglista 109. helyezettje.

A Western & Southern Open 1. fordulójában a tervek szerint augusztus 23-án csap össze Gombos Norbert és Fucsovics Márton.

Fotó: facebook.com/slovenskytenisovyzvaz

A rovat legfrissebb hírei