Bugár Cintia: Azt tervezzük, hogy elkapjuk az élcsapatokat


A HC DAC Dunaszerdahely hétfői nyílt edzése előtt Bugár Cintiával beszélgettünk.

A sárga-kékek átlövője a pozsonyi Comenius Egyetem Orvosi Karán tanul a kézilabdázás mellett. A HC DAC első MOL Ligás szezonjában 65 góllal zárt.

Számodra milyen volt a karanténidőszak?

Nagyon hirtelen jött ez az egész. Egyik napról a másikra szóltak, hogy nem kell iskolába menni. Aztán az edzések is elmaradtak. Egy hétig tartott mire tudatosítottuk, hogy mi vár most ránk. Ezt követően pedig már kaptuk az edzéstervet az erőnléti edzőnktől.

Hogy ment az otthoni edzés és tanulás?

A labdás gyakorlások nagyon hiányoztak, hiszen otthon azért nem ugyan olyan készülni. Az időmet viszont én osztottam be, így sokkal több szabadidőm volt. A tanulást és az edzést is meg tudtam oldani.

Mennyire vártad, hogy újra a csapattársaiddal lehess?

Nagyon. Szerintem mindenki így volt ezzel. Vártuk, hogy újra bejöhessünk a csarnokba, hogy labdát foghassunk a kezünkbe. Ez az életünk része, így ezt nehéz volt elhagyni.

Több új játékos érkezett a csapatba. Ti, akik régebb óta itt vagytok hogyan tudtok ilyenkor segíteni nekik a beilleszkedésben?

Úgy érzem nagyon jól működik együtt a csapat már az első bemutatkozások óta. Sok időt töltünk együtt, így magától kialakulnak az új kapcsolatok. Az edzőnk, Debre Viktor is elmondta, hogy mi vár majd ránk, hogy milyen felkészülésre számíthatunk.

A spanyol mestereteket egy szigorú edző hírében álló magyar szakember váltotta. Milyen változásokat hozhat ez a csere?

Szerintem biztosan keményebb edzéseink lesznek. Egy új edző mindig tud új dolgokat tanítani nekünk. Ilyenkor az a dolgunk, hogy felvegyük az ő stílusát és megszokjuk egymást.

A klubelnök az előző évhez képest jóval magasabb célokat határozott meg. Hogy látod az esélyeket?

A 2019/2020-as idény nagyon jó volt számunkra, hiszen sok tapasztalatot szereztünk. Ez miatt is jónak látom az esélyeinket, ráadásul nagy erősítések is érkeztek hozzánk, így mi még többet fejlődhetünk és elérhetjük a kitűzött célokat.

Az előző idény helyenként kicsit nehezen indult, de néhány forduló után már megszorongattátok az élcsapatokat is. Látsz arra esélyt, hogy újra egy akkora fejlődésen menjetek át, mint tavaly?

Mindenképpen szeretnénk újra előrelépni, van még bennünk annyi. Intenzívebb és összeszedettebb kézilabdát vár el tőlünk az új edző, így reális, hogy újra sokat fejlődjünk.

A playoffban, mikor már kiélezett lesz a csata szerinted el tudjátok kapni majd a legnagyobb ellenfeleket?

El tudjuk kapni és ezt is tervezzük. Az a célunk, hogy több olyat nagy meccset játszunk, mint amilyen a Nagymihály elleni volt.

Fotó: felvidéksport.hu, EZ

A rovat legfrissebb hírei