A Slovan nyerte a kupát


A pozsonyiak a bajnokság mellett a kupát is meg tudták nyerni a 2019/2020-as szezonban.

A Szlovák Kupa, másnéven a Slovnaft Cup döntőjét szerda este rendezték a pozsonyi Nemzeti Futballstadionban. A mérkőzésen esélyeshez méltón a Slovan több helyzetet alakított ki, míg az Almási Lászlót nélkülöző Rózsahegy a védekezés mellett a gyors kontrákra rendezkedett be. A sportolunk.sk információi szerint a csallóközi csatár sérülés miatt nem kapott lehetőséget.

A Slovan az első félidőben csak kapufáig jutott, a másodikban viszont tizenegyesből betalált. A rózsahegyiek az utolsó tíz percben többször is helyzetbe kerültek, de nem tudták kihasználni azokat. Holman Dávid csapata így a bajnokság mellett a kupát is megnyerte. A magyar középpályás a nézőtérről szurkolt társainak, a hírek szerint könnyen lehet, hogy a következő szezont már máshol kezdi meg a válogatott futballista.

FINÁLOVÝ ZOSTRIH | ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (1:0)

Belasý sen o zisku double sa stal skutočnosťou. Pozrite si finálový zostrih.

Érdekesség, hogy a fináléra mindössze 3 624 néző volt kíváncsi. Dunaszerdahelyen a múlt héten 6 120 és 5 747 néző volt jelen a bajnokikon.

Slovnaft Cup, döntő:

Slovan Bratislava-MFK Ružomberok 1-0 (0-0)
Nemzeti Futballstadion, 3 624 néző, v.: Glova (Bednár, Hrčka)
Gólszerző: Ožbolt (48.) - büntetőből
Sárga lap: de Kamps, Ratao, Šulla, Bajrič ill. Brenkus, Regáli

Slovan: Šulla - Medveděv (Daniel 84.), Abena (de Marco 46.), Bajrič, Božikov - Rabiu, de Kamps, Moha (Weiss 83.) - Strelec (Ratao 64.) - Ožbolt (Nono 74.), Medved
Rózsahegy: Macík - Čurma, Maslo, Twardzik - Kojnok (Ďungel 72.), Múdry (Kostadinov 81.), Filinský (Takáč 72.), Mojžiš - Brenkus (Madleňák 61.) - Regáli, Gerec (Kmeť 81.)

Fotó: facebook.com/SKSlovanBratislava1919

A rovat legfrissebb hírei