Már otthonában gyógyul Vida Máté


A magyar válogatott középpályás június 24-én a Rózsahegy ellen vívott kupaelődöntőben sérült meg.

Vida Mátéról kiderült, hogy térdszalagszakadást szenvedett és műtét várt rá.

"A DAC-nál belegyeztek, hogy az végezze el az operációt, akiben a legjobban megbízom. Így múlt kedden Majzik Ernő doktor úr operált Siófokon. Nem lépett fel semmilyen komplikáció. A patellából pótolták a keresztszalagot, és két titán csavarral rögzítették. Pénteken hazaengedtek, azóta Győrben vagyok. Két-három hétig önállóan kell végeznem az előírt munkát, azt követően kezdhetem a gyógytornat. A térdem rögzítve van, nagyon odafigyelek mindenre. A negyedik héten már elhagyhatom a mankót is" – számolt be állapotáról a 24 éves labdarúgó. "Őszinte leszek, nem egyszerű a helyzet, de legalább már a fájdalmas részen nagyjából túl vagyok. Mindent megteszek, hogy megerősödve térjek vissza."

A középpályás a otthonából nézte végig a DAC Slovan és Zsolna elleni meccseit. Elmondása szerint mindkét meccsen tetszetős volt a játék, de a Slovan elleni tetszett neki igazán, hiszen ott egy erős csapat ellen mutatta meg a csapat, hogy mire képes.

A középpályás 2018 nyarán igazolt a Vasasból a felvidéki csapathoz és gyorsan alapemberré vált. Közel két év alatt 69 tétmérkőzésen lépett pályára a dunaszerdahelyieknél, ezeken 4 gólt és 5 gólpasszt szerzett.

Fotó: facebook.com/fcdac

 

A rovat legfrissebb hírei