Közel kerültek a bennmaradáshoz Radványiék


A Pohronie nagyon fontos győzelmet aratott a Nyitra otthonában.

 

A meccs előtt még sereghajtó Garamszentkereszt (Žiar nad Hronom) két ponttal volt lemaradva a nyitraiaktól. A bennmaradás szempontjából tehát kulcsfontosságú találkozó volt. A rövidített rájátszás miatt egy csapat sem esik ki azonnal a Fortuna Ligából. Az utolsó helyezett viszont megküzd a másodosztály legjobbjával az élvonalbeli tagságért.

A Radványi Mikós vezette vendégeknek sikerült győzniük, így az utolsó játéknap előtt egy pontos előnybe kerültek. A Nyitra az 5. alsóházi fordulóban az eddig hibátlan Trencsénnel játszik, míg a Pohronie a Szenicét fogadja.

"A hazaiak nagyobb nyomás alatt játszottak, mint mi. Ők már két hete, amikor öt ponttal vezettek előttünk, a bennmaradást ünnepelték, de mi eltüntettük a különbséget. Ezen a mérkőzésen is látszódott, hogy a hazai játékosok idegesebbek voltak, féltek a labdától és már az első félidőben jobbak voltunk a mezőnyben, de nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Jól jött a nyitrai játékos kiállítása és a második félidőben már csak idő kérdése volt, hogy mikor lövünk gólt. Még egy meccs hátra van, otthon be kell biztosítanunk a helyünk és bizakodok, hogy ez sikerül" – értékelt a lefújás után Radványi.

Fortuna Liga, alsóház, 4. forduló:

FC Nitra-FK Pohronie 0-2 (0-0)
Nyitra, v.: Kružliak (Hancko, Pozor)
Gólszerzők: Pavlík (52.), Fadera (65.)
Sárga lap: Vrábel (21., 43.), De Jesus Nascimento (60.), Faško (68.) ill. Chríbik (22.), Pavlík (53.), Župa (62.), Jacko (82.), Fadera (82., 88.), Weir (92.)
Piros lap: Vrábel (43.) ill. Fadera (88.)

Nyitra: Šípoš – Kuník, Podhorin, Kóša, Fabiš – De Jesus Nascimento (60. Štefanec), Javorčič (46. Gatarič) – Vrábel, Faško, Chobot (86. Danek) – Ristovski
Pohronie: Jenčo – Dzurík (80. Hatok), Pavlík, Jacko, Župa – Blahút, Weir, Chríbik, Badolo (46. Fadera) – Matič, Abrahám (73. Pellegríni)

Fotó: facebook.com/FkPohronie

A rovat legfrissebb hírei